Vaststelling bestemmingsplan “Reparatieplan Buitengebied gemeente Westerveld”

Logo Westerveld

B&W maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 29 maart 2016 heeft besloten het bestemmingsplan “Reparatieplan Buitengebied gemeente Westerveld” gewijzigd vast te stellen. Het vastgestelde digitale plan heeft de identificatiecode NL.IMRO.1701.509PHZrepaplan2015-0002.

Het bestemmingsplan voorziet in de aanpassing op verschillende onderdelen van het op 5 juli 2012 vastgestelde bestemmingsplan voor het buitengebied. Door middel van deze aanpassing wordt gevolg gegeven aan de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 6 augustus 2014, waarbij genoemd bestemmingsplan gedeeltelijk werd vernietigd. Verder heeft het bestemmingsplan betrekking op diverse ondergeschikte aanpassingen, alsmede de planologische vastlegging van het gerealiseerde inrichtingsplan voor het natuurgebied Dwingelderveld.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan hebben in hoofdzaak betrekking op de bestemming van de volgende percelen: Eemster 39 Dwingeloo, Beilerstraat 13 Pesse, de Ruyter de Wildtlaan 4 Zorgvlied, Hogeweg 1 Zorgvlied, het bedrijfsgebouw achter de woning Midden 182 Wapserveen, Bosrand 18 (“De Bospub”) Dwingeloo.

Inzage: het raadsbesluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van 14 april 2016 gedurende zes weken in het gemeentehuis in Diever voor een ieder ter inzage. Ook kunt u het plan inzien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep: van 14 april 2016 tot en met 25 mei 2016 kan beroep worden ingesteld door:

1.degene die tijdig zijn/haar zienswijze op het ontwerpplan kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad;

2.een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn/haar zienswijze kenbaar te maken;

3.alle belanghebbenden kunnen beroep instellen tegen de gedeelten van het bestemmingsplan die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld zijn.

Een beroepschrift wordt gericht aan: Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Voorlopige voorziening: het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Hiertoe dient per afzonderlijke brief de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden verzocht om een voorlopige voorziening.

Inwerkingtreding: het besluit van de gemeenteraad treedt de eerste dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Contact: team Leefomgeving, telefoonnummer 14 0521

Naar boven