ONHERROEPELIJK BESTEMMINGSPLAN

Logo Gorinchem

“PARAPLUPLAN NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE”

NL.IMRO.0512.BP2014144- 4 001

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken bekend dat het bestemmingsplan “Parapluplan Nieuwe Hollandse Waterlinie” met het identificatienummer NL.IMRO.0512.BP2014144-4001 op woensdag 24 februari 2016 onherroepelijk is geworden.

Begrenzing en ligging plangebied

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de volgende gebieden in Gorinchem:

  • rivier Merwede, de vluchthaven en het gebied “De Punt”. Laatstgenoemd gebied maakt onderdeel uit van het terrein “Buiten de Waterpoort”;

  • rivier Waal en de ten oosten van de binnenstad gelegen uiterwaarden, waaronder het Dalemse Gat en de Woelse Waard;

  • de dijklinten Merwede- en Waaldijk;

  • het buitengebied, gelegen tussen de ontwikkelingslocatie “Hoog Dalem”, Dalem en de Dalemse Zeiving (gemeentegrens);

  • de rijksweg A15 (deels).

Doelstelling bestemmingsplan

Het belangrijkste doel van het paraplubestemmingsplan is om gelijkluidende regels te krijgen voor de bescherming en regeling van de Nieuwe Hollandse Waterlinie binnen de deelnemende gemeenten Culemborg, Leerdam, Lingewaal, Vianen, Zaltbommel en Gorinchem. Hiermee wordt bevorderd dat ruimtelijke initiatieven op een vergelijkbare manier binnen deze gemeenten worden getoetst. De nieuwe regels proberen, waar dat mogelijk is, meer ruimte te bieden voor ruimtelijke ontwikkelingen door middel van maatwerk.

Paraplubestemmingsplan

Een paraplubestemmingsplan houdt in dat de regels uit dit bestemmingsplan als extra laag worden toegevoegd aan de al geldende bestemmingsplannen in het plangebied. De nieuwe regels van het paraplubestemmingsplan vervangen de nu geldende (bestaande) bestemmingsplannen niet. Het is wel zo dat de bestaande regels uit de geldende bestemmingsplannen, ter bescherming van de NHW, worden vervangen door de nieuwe regels van het paraplubestemmingsplan.

Gecoördineerde aanpak bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is voorbereid als een gecoördineerd bestemmingsplan. Dit wil zeggen dat het bestemmingsplan gecoördineerd is voorbereid, in procedure is genomen en is vastgesteld door de deelnemende gemeenten Culemborg, Leerdam, Lingewaal, Vianen, Zaltbommel en Gorinchem. Het voorgaande betekent dat de procedure van de paraplubestemmingsplannen binnen de 6 gemeenten zoveel mogelijk gelijk is opgelopen en onderling is afgestemd.

Ter inzage

Het onherroepelijk bestemmingsplan “Parapluplan Nieuwe Hollandse Waterlinie” wordt verbeeld op een landelijke voorziening. Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop “Onherroepelijk” onherroepelijk bestemmingsplan “Parapluplan Nieuwe Hollandse Waterlinie” staat een link naar deze landelijke voorziening.

Beroep

Tegen het bestemmingsplan is geen beroep ingesteld.

 

Gorinchem, 19 april 2016

Naar boven