Verkeersbesluit gehandicaptenparkeerplaats op kenteken, Maria Dermoutlaan, 20 april 

Logo Groningen

Be voegdheid

Op grond van artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW) is de gemeente Raad bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten. Bij delegatiebesluit van 18 december 2002, nr. 8 heeft de raad zijn bevoegdheid gedelegeerd aan het college van Burgemeester en Wethouders.

Grondslag

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de WVW moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voorzover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Adviezen

Conform artikel 24 BABW hebben wij advies gevraagd aan de regiopolitie over maatregel en plaatsing. Het advies is positief. Het advies is als bijlage bijgevoegd.

Motivering

Op de openbare weg Maria Dermoutlaanwordt een bord E6 uit Bijlage 1, RVV 1990 aangebracht “gehandicaptenparkeerplaats met onderbord kenteken” (78-NRZ-3).

De maatregel is nodig om de mindervaliden hun motor- of gehandicaptenvoertuigen zo dicht mogelijk bij de ingang van de woning te laten parkeren om de loop afstand zo kort mogelijk te houden (max 100 meter). In verband met het aanleg van de gehandicaptenplaats gaat dit van de reguliere parkeerplaatsen af. Het overige verkeer ondervindt hier geen hinder van.

Besluit

Wij besluiten op grond van bovenvermelde overwegingen tot plaatsing van een bord E6 uit Bijlage 1, RVV 1990 op de openbare weg Maria Dermoutlaan.

Bezwaar

Als u het niet eens bent met dit besluit, dan kunt u daar schriftelijk bezwaar tegen maken. Hoe dit moet, kunt u lezen op groningen.nl/bezwaar-maken. Als u dit wilt, kunt u de informatie van de website ook schriftelijk ontvangen. Belt u dan met de afdeling Rechtsbescherming, telefoon (050) 367 74 83.

Vermeld in uw bezwaarschrift in elk geval:

  • -

    uw naam, adres en telefoonnummer;

  • -

    de datum waarop u het bezwaar indient;

  • -

    het besluit waartegen u bezwaar maakt (stuur zo mogelijk een kopie van het besluit mee);

  • -

    waarom u het niet eens bent met het besluit;

  • -

    uw handtekening.

Let op: het bezwaarschrift moet u indienen binnen zes weken na de dagtekening van dit besluit. Dat is de datum die u bovenaan dit besluit vindt.

Stuur uw bezwaarschrift naar:

college van burgemeester en wethouders

Postbus 30026

9700 RM Groningen

Naar boven