VASTSTELLING GEWIJZIGDE BEHEERSVERORDENING STADSCENTRUM

Logo Wageningen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wageningen maken bekend dat de raad in zijn vergadering van 29 februari 2016 de beheersverordening ‘Stadscentrum’ heeft vastgesteld.

 

Begrenzingen

Het plangebied heeft betrekking op het stadscentrum van Wageningen.

 

Inhoud

In de beheersverordening Stadscentrum zijn de bouw- en gebruiksregels op grond van de geldende bestemmingsplannen voor het stadscentrum vastgelegd. Daarnaast bevat de beheersverordening een regeling voor het parkeren waardoor bij vergunningsaanvragen kan worden getoetst aan de geldende parkeernormen en de vertaling van de vastgestelde beleidsregels ‘Kamergewijze verhuur Gemeente Wageningen 2015-2018’.

 

Wijzigingen in het bestemmingsplan

Bij de vaststelling van het plan is er een wijziging in het beheersverordening aangebracht ten opzichte van de ontwerpbeheersverordening. Deze wijziging staat in de nota ambtshalve aanpassingen, welke onderdeel uitmaakt van het raadsbesluit over de vaststelling van het beheersverordening. Kort samengevat zijn de auto- en fietsparkeernormen vervangen door de parkeernormen uit de vastgestelde ‘Nota Parkeernormen Wageningen 2015’.

 

Inzage

De beheersverordening met bijlagen ligt met ingang van donderdag 7 april 2016 gedurende 6 weken (dus tot en met 16 mei 2016) ter inzage bij Publiekszaken, Olympiaplein 1. Publiekszaken is op werkdagen geopend van 8:30 uur tot 12:30 uur. ’s Middags kunnen de stukken op afspraak worden ingezien.

 

Website

De beheersverordening is in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via www.wageningen.nl/bestemmingsplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer van de beheersverordening is NL.IMRO.0289.0043BVstadscentrum-VSG1.

 

Inwerkingtreding en beroep

De beheersverordening treedt met terugwerkende kracht in werking op 29 februari 2016. Tegen de vaststelling van een beheersverordening staat geen bezwaar of beroep open.

 

Informatie

Als u nog vragen heeft over de beheersverordening kunt u contact opnemen met Publiekszaken (0317 – 492 400).

Naar boven