Vooraankondiging bestemmingsplan Bedrijventerreinen Zuid

Logo Bunschoten

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van de gemeente Bunschoten kennis van het feit dat zij een bestemmingsplan voorbereiden genaamd ‘Bedrijventerreinen Zuid’.

 

Concreet heeft het bestemmingsplan betrekking op de bedrijventerreinen De Kronkels, Haarbrug, Haarbrug-Noord, Haabrug-Zuid en het sportpark De Vinken gelegen aan de zuidzijde van de gemeente Bunschoten. Tevens maakt de strook lintbebouwing ten zuiden van de Bisschopsweg en ten westen van de Amersfoortseweg onderdeel uit van het plangebied.

 

De oost-, west- en zuidzijde van het plangebied wordt begrensd door het open polderlandschap. Aan de noordzijde grenst het plangebied aan de volgende wegen; Sint Nicolaashoofd, de Westsingel, de Oostelijke Randweg en de Nijkerkerweg.

 

Eens in de 10 jaar dienen bestemmingsplannen geactualiseerd te worden. Dit vormt de directe aanleiding voor het opstellen van deze herziening. De volgende bestemmingsplannen zullen worden herzien en samengevoegd tot één nieuw bestemmingsplan; ‘Kronkels/ Haarbrug(Noord)’, ‘Banketbakkerij Haarbrug-Noord’ en ‘Haarbrug-Zuid’. Behoudens enkele aanpassingen als gevolg van actuele ontwikkelingen, krijgt het bestemmingsplan Bedrijventerreinen Zuid hoofdzakelijk een conserverend karakter. Hierbij wordt gestreefd naar een zo eenduidig en uniform mogelijke juridische regeling.

 

Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro melden wij hier dat op dit moment géén gelegenheid wordt geboden zienswijzen omtrent dit voornemen naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

 

In het kader van de inspraak zal het voorontwerpbestemmingsplan op korte termijn gedurende zes weken ter inzage worden gelegd op het gemeentehuis aan het Stadsspui 1 bij de werkeenheid Ruimtelijke Ordening van de afdeling RO&V. Tevens zal een inspraak-/inloopgelegenheid worden georganiseerd. De terinzagelegging van het voorontwerp en de aankondiging van de inspraak-/inloopgelegenheid zullen afzonderlijk worden gepubliceerd in de Bunschoter en op de gemeentelijke site www.bunschoten.nl . Op dat moment is het ook mogelijk om zienswijzen in te dienen.

 

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling RO&V (mevrouw S. Vermeulen, tel. 14033).

 

Bunschoten, 6 april 2016

Naar boven