Vaststelling "Beheersverordening Waddenzee en Noordzee, eerste herziening NL.IMRO.1722.151B02-VA01"

Logo Ferwerderadiel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Ferwerderadiel maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 23 maart 2016 de “Beheersverordening Waddenzee en Noordzee, eerste herziening” heeft vastgesteld. Het gaat hierbij om een aantal wijzigingen in de in september 2015 vastgestelde beheersverordening "Beheersverordening Waddenzee en Noordzee, NL.IMRO.1722.151B01-VA01" naar aanleiding van een inspraakreactie op die verordening in de gemeenteraad.

 

De beheersverordening heeft betrekking op het deel van Waddenzee en het gebied aan de buitenzijde van de Zeedijk binnen de gemeentegrenzen. Hierin zijn regels opgenomen voor het gebruik van gronden en het uitvoeren van werken of plaatsen van bouwwerken in dat gebied. Deze regels zijn in de herziening meer inzichtelijk gemaakt en in enkele opzichten meer toegespitst op specifieke regelgeving aangaande het agrarische gebruik. Het basisprincipe, gebruik comform het voorheen bestaande gebruik, blijft ongewijzigd toegestaan.

 

De verordening treedt bij raadsbesluit in werking op 7 april 2016, daags na deze publicatie, en is te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. De verordening ligt eveneens ter inzage in het gemeentehuis te Ferwert, sector Grondgebied.

 

Tegen de beheersverordening kan geen beroep worden aangetekend.

 

Ferwert, 6 april 2016

Naar boven