Vastgesteld bestemmingsplan Leeuwarden - Buitengebied - Omzetten intensieve naar reguliere veehouderij Brédyk 185 Wirdum

Logo Leeuwarden

Van donderdag 31 maart 2016 tot en met donderdag 12 mei 2016 ligt het vastgestelde bestemmingsplan Leeuwarden Buitengebied - Omzetten intensieve naar reguliere veehouderij Brédyk 185 Wirdum met bijbehorende stukken ter inzage.

Aan de Bredyk 185 te Wirdum is een intensieve veehouderij gevestigd. De initiatiefnemer gaat het bedrijf omschakelen naar een grondgebonden agrarisch bedrijf en heeft een verzoek tot wijziging van het bestemmingsplan ingediend. De activiteiten van de intensieve veehouderij zijn reeds gestaakt. Het voorliggend bestemmingsplan heeft betrekking op een bestaande situatie en omvat dan ook een regeling die hoofdzakelijk conserverend van karakter is met enkel het verwijderen van de aanduiding 'intensieve veehouderij'. Voor het overige blijven de huidige regels overeenkomstig het huidige bestemmingsplan Leeuwarden Buitengebied van toepassing.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien:

Beroep

Bent u het niet eens met dit vastgestelde bestemmingsplan? Dan kunt u beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt alleen beroep instellen:

  • van vrijdag 1 april 2016 tot en met donderdag 12 mei 2016;

  • als u belanghebbende bent en een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebt ingediend;

  • als u belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen.

Voorlopige voorziening

Hebt u beroep ingesteld, dan kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen in spoedeisende zaken.

Het besluit tot vaststelling treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven