Beschikking van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 21 maart 2016, 2016-0000038720, tot aanwijzing van TUV Nederland QA B.V. als EU-conformiteitsbeoordelingsinstantie in het kader van het Warenwetbesluit liften 2016

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelezen het verzoekschrift van TUV Nederland QA B.V. te Best van 1 maart 2016;

Overwegende, dat een EU-conformiteitsbeoordelingsinstantie moet voldoen aan de criteria voor aanwijzing, die zijn vermeld in artikel 7a van de Warenwet en artikel 12 van het Warenwetbesluit liften 2016;

Overwegende, dat het verzoek van TUV Nederland QA B.V. vergezeld gaat van accreditatiecertificaat nr. I167 van de Raad voor Accreditatie betreffende de onderzoeken en procedures waarvoor zij verzoekt aangewezen en aangemeld te worden;

Gelet op artikel 7a, eerste lid, van de Warenwet en artikel 12 van het Warenwetbesluit liften 2016.

Besluit:

Artikel 1

In deze beschikking wordt verstaan onder:

a. wet:

de Warenwet;

b. besluit:

het Warenwetbesluit liften 2016;

c. lift, EU-conformiteitsbeoordelingsinstantie en richtlijn:

hetgeen het Warenwetbesluit liften 2016 daaronder verstaat;

d. TUV Nederland QA B.V.:

TUV Nederland QA B.V., De Waal 21 C-D, 5684 PH te Best, Kvk-nummer 17091102, vestigingsnummer 000016975618.

Artikel 2

  • 1. TUV Nederland QA B.V. wordt aangewezen als EU-conformiteitsbeoordelingsinstantie die bevoegd is tot het uitvoeren van de volgende taken:

    • a. Conformiteit op basis van eenheidskeuring voor liften (module G) overeenkomstig bijlage VIII van de richtlijn;

    • b. Het uitvoeren eindcontroles overeenkomstig bijlage V van de richtlijn;

    • c. Het afgeven, weigeren, schorsen of intrekken van verklaringen in verband met de werkzaamheden, genoemd onder a en b.

  • 2. Indien de accreditatie voor het werkveld waarvoor de instantie is aangewezen, komt te vervallen, zal deze aanwijzing aldus worden geschorst, dat de instantie niet meer bevoegd is tot het uitvoeren van de desbetreffende werkzaamheden, maar wel verplicht is zorg te dragen voor de overdracht van de desbetreffende klantdossiers aan een door de klant te bepalen conformiteitbeoordelingsinstantie waarmee hij een overeenkomst heeft afgesloten, dan wel, indien op het desbetreffende werkveld geen andere conformiteitbeoordelingsinstantie werkzaam is, aan de Minister op een door hem te bepalen wijze.

  • 3. Deze aanwijzing kan worden ingetrokken, indien de aangewezen conformiteitsbeoordelingsinstantie niet meer voldoet aan de aanwijzingscriteria die zijn vermeld in artikel 7a van de wet, artikel 12 van het besluit of haar taken beëindigt. Het voornemen tot intrekking wordt tijdig kenbaar gemaakt.

Artikel 3

Beschikking 2013-0000172288, artikel 2 onder 1 B) en C) van 17 december 2013 (publicatienummer 35143) komt te vervallen per ingangsdatum van de nieuwe aanwijzing zoals bedoeld in artikel 4 van deze aanwijzingsbeschikking.

Artikel 4

Deze beschikking treedt in werking na publicatie in de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en zodra de nieuwe richtlijn liften (2014/33/EU) van kracht wordt. Deze beschikking vervalt met ingang van 1 november 2017.

’s-Gravenhage, 21 maart 2016

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, namens deze, M.A. Zuurbier

Overeenkomstig de Algemene wet bestuursrecht kan tegen deze beschikking bezwaar worden gemaakt. Daartoe moet binnen zes weken na de datum van verzending van deze beschikking een bezwaarschrift worden ingediend bij de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, t.a.v. de Directeur Wetgeving, Bestuurlijke en Juridische aangelegenheden, Bureau Ondersteuning, Postbus 90801, 2509 LV Den Haag.

In het bezwaarschrift moet worden aangegeven waarom de beschikking niet juist wordt gevonden. Verzocht wordt bij het bezwaarschrift een kopie van deze beschikking en van eventuele andere op de zaak betrekking hebbende stukken te voegen.

Een bezwaarschrift kan ook per e-mail worden ingediend. Dan moet het bezwaarschrift in pdf-formaat als bijlage in de e-mail worden verzonden. Deze bijlage moet een ingescande ‘natte’ handtekening bevatten. Hiermee wordt bedoeld dat het bezwaarschrift met de hand moet worden ondertekend, voordat het wordt ingescand en opgeslagen in pdf-formaat (bij voorkeur met tekst herkenning).

Deze e-mail met bijlage kan gezonden worden naar:

wbja-bezwaren-bo-t1@minszw.nl

Naar boven