ontwerp wijzigingsplan en plan-MER Voskuilenweg 21 in Venhorst

Logo Boekel

 

Burgemeester en wethouders van Boekel maken bekend dat het voorontwerp wijzigingsplan “Buitengebied 2005, Voskuilenweg 21 in Venhorst” van 30 maart 2016 tot en met 10 mei 2016 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt. In het kader van de procedure is ook een milieueffectrapportage opgesteld (ontwerp plan-MER). In het plan-MER is beschreven en onderzocht wat de mogelijke effecten van het wijzigingsplan op het milieu kunnen zijn. Het ontwerp plan-MER is als bijlage bij het bestemmingsplan gevoegd en ligt tevens ter inzage.

 

Plangebied

Het plangebied gaat om een veehouderijlocatie bekend als Voskuilenweg 21 te Venhorst. Het betreft de kadastrale percelen sectie D, nummers 3319, 3320 en 3430. De locatie ligt westelijk van de Voskuilenweg tegen de gemeentegrens van Uden aan.

 

Inhoud van het plan

Het wijzigingsplan beoogd een vergroting van het nu geldende bouwvlak naar de maximaal toelaatbare 1,5 hectare. Achterliggende ontwikkeling is de oprichting van een nieuwe kippenstal voor ca. 59.000 legkippen (880 vleesvarkens en 135.000 legkippen totaal na realisatie van het project).

 

Plan-MER

In het milieu effect rapport zijn diverse mogelijke varianten onderzocht op de gevolgen van die ontwikkelingsvarianten voor het milieu. Aangegeven is welke maatregelen er zijn en worden getroffen om de gevolgen te beperken en hoe dat in het wijzigingsplan en/of de inrichting dan wel de vergunning is of zal worden verwerkt. De verschillende varianten worden vergeleken met elkaar en er wordt ingezoomd op de gekozen variant en de gevolgen daarvan.

 

Raadpleging van het plan

Het voorontwerp wijzigingsplan en het plan-MER zijn te raadplegen via de landelijk service op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder IDN-code NL.IMRO.0755.BPWBGVoskuilen21-VO01. Het voorontwerp en alle andere stukken liggen gedurende de inspraaktermijn ook ter inzage bij de publieksbalie op het gemeentehuis, St Agathaplein 2 te Boekel. Gedurende de inzagetermijn kunnen de stukken eventueel ook op afspraak worden ingezien. Neem hiervoor contact op met de behandelend ambtenaar van de gemeente.

 

Reactie indienen

Gedurende de genoemde inspraaktermijn kan iedereen reactie geven op het voorontwerp wijzigingsplan en/of het plan-MER. Deze reactie richt u aan burgemeester en wethouders van Boekel, Postbus 99, 5427 ZH te Boekel. Uw schriftelijke reactie moet voorzien zijn van uw naam, adres en dagtekening. Als onderwerp geeft u “inspraakreactie wijzigingsplan Voskuilenweg 21” aan. Om een mondelinge reactie in te dienen moet u binnen de inzagetermijn een afspraak maken met de behandelend ambtenaar. Hiervan wordt verslag gemaakt. Wij ontvangen uw reactie bij voorkeur schriftelijk.

 

Boekel 29 mrt 2016

Naar boven