BESTUURLIJKE LUS BESTEMMINGSPLAN ‘LITH CENTRUM – 2014’, OSS

Logo Oss

De gemeenteraad van Oss heeft op 17 maart 2016 het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan ‘Lith Centrum - 2014’ gewijzigd. Dit besluit volgt uit de tussenuitspraak (bestuurlijke lus) van 9 december 2015 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (nummer 201500163/1/R3).

Bestuurlijke lus

Op het vaststellingsbesluit is artikel 8:51d van de Awb van toepassing. Dit betekent dat de Afdeling bestuursrechtspraak de zogeheten ‘bestuurlijke lus’ heeft toegepast. De gemeenteraad heeft hiermee de opdracht gekregen om het besluit van 30 oktober 2014 te herstellen, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan hoeft te worden.

Wijzigingen

Het bestemmingsplan is overeenkomstig de uitspraak van de Raad van State aangepast. Aan de zuidzijde van de Mgr. Bekkersstraat is de begrenzing van de bestemming “Detailhandel-2” gelijk gelegd aan de begrenzing van de bestemming “Detailhandel” uit het vorige bestemmingsplan. En voor het perceel aan de Pastoriestraat 1 is met een betere motivering de bestemming “Tuin” gehandhaafd.

U kunt het bestemmingsplan bekijken

U kunt vanaf donderdag 31 maart tot en met woensdag 11 mei 2016 de volgende stukken bekijken:

  • het besluit van de gemeenteraad over het bestemmingsplan

  • het bestemmingsplan

  • andere stukken over het bestemmingsplan, zoals de toelichting en de ‘Nota van zienswijzen en wijzigingen’

U kunt deze stukken bekijken:

  • op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

  • (op papier en digitaal) bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss; de balie is open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, op donderdag tot 19.00 uur

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op: http://bestemmingsplan.oss.nl/RO-online/0828.

Het identificatienummer van het bestemmingsplan is:

NL.IMRO.0828.BPlithcentrum2014-VG02.

Wat kunt u doen als u het niet eens ben t met de aangebrachte wijziging?

Bent u het niet eens met de aangebrachte wijziging (nieuw vaststellingsbesluit)? Dan kunt u hiertegen beroep instellen. U kunt alleen beroep instellen als u een belang hebt. Degenen die reeds eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 30 oktober 2014 tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Lith Centrum - 2014’, hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven, planonderdelen. U kunt een brief (een ‘beroepschrift’) sturen aan de Raad van State. Daarin legt u uit waarom u het er niet mee eens bent. U kunt dit doen van 31 maart 2016 tot en met 11 mei 2016.

U stuurt uw beroepschrift aan:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA DEN HAAG

U kunt uw beroepschrift ook indienen via het Digitaal loket van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Stelt u uiterlijk 11 mei 2016 beroep in? Dan kunt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Dit betekent dat de Voorzitter een voorlopige uitspraak doet over uw beroep. De Afdeling doet dan later een definitieve uitspraak.

De Voorzitter kan alleen een voorlopige uitspraak doen als er snel een uitspraak nodig is.

U moet betalen om beroep in te stellen of een voorlopige voorziening te vragen.

Op de site www.raadvanstate.nl leest u meer over het indienen van een beroepschrift en hoeveel dit kost.

Hebt u nog vragen?

Hebt u nog vragen over deze publicatie? Belt u dan met mevrouw M. Quax van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer 14 0412.

Naar boven