Vastgesteld bestemmingsplan(artikel 3.8 lid 3 Wet ruimtelijke ordening)

Logo Haarlemmermeer

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 11 februari 2016, nummer 2015.0059931het bestemmingsplan ‘Rozenburg Schiphol Logistics Park’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het plan heeft de planidentificatie NL.IMRO.0394.BPGrozslp-C001 en is conform de artikelen 1.2.1 tot en met 1.2.5 van het Besluit ruimtelijke ordening in elektronische vorm vastgelegd en in die vorm vastgesteld.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen ingediend.

Het plan

Het plangebied ligt aan de oostzijde van Haarlemmermeer en ten zuiden van Schiphol. Het is globaal begrensd door de Geniedijk aan de zuidkant, de A4 aan de westkant, de Kruisweg (N196) aan de noordkant en de Aalsmeerderdijk aan de oostkant.

Dit bestemmingsplan heeft deels een ontwikkelend- en deels een consoliderend karakter. Het bestemmingsplan biedt de juridische basis voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein SLP voor logistieke bedrijven. Daarnaast worden bestaande bebouwing en bestaand gebruik voorzien van een actuele bestemming. Van de gebiedsontwikkeling maken tevens deel uit de Geniedijkzone en het Ringdijkpark, dat gelegen is tussen de Aalsmeerderdijk en SLP Oost.

Het gebied wordt doorsneden door de nieuwe N201 en de Aalsmeerderweg. Centraal in het gebied is de reservering opgenomen voor de toekomstige parallelle Kaagbaan. Ter plaatse van deze reservering mag niet gebouwd worden.

Postcode 1437EG

De gemeenteraad heeft besloten, naar aanleiding van de ingebrachte zienswijzen en ambtshalve, het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen ten opzichte van het ontwerp. De wijzigingen betreffen in essentie samengevat de volgende:

Ten aanzien van de verbeelding:

  • 1.

    Toevoeging wetgevingszone – wijzigingsgebied 4 ten behoeve van de realisatie van het bedrijventerrein SLP-Zuid

  • 2.

    toevoeging van wetgevingszone – wijzigingsgebied 6 ten behoeve van de herbouw van de voormalige boerderij

  • 3.

    Vergroting wetgevingszone – wijzigingsgebied 7 in verband met voorwaarde tot aanleg van een robuuste groene afscheiding

    • 1.

       

Ten aanzien van de regels:

  • 1.

    Toevoeging van enkele begripsbepalingen aan artikel 1

  • 2.

    Toevoeging onder voorwaarden van plant gerelateerde detailhandel, horeca categorie 2 en de verkoop van eigen- of streekproducten, alsmede toevoeging van bed&breakfast aan bestemming’ Agrarisch-Tuinbouw’

  • 3.

    Aanpassing bouwregels bestemming ‘Recreatie’

  • 4.

    Tekstuele aanpassingen bestemmingen ‘Groen’ en ‘Verkeer’,

  • 5.

    Aanpassing bestemmingen ‘Tuin’ en ‘Wonen’ naar aanleiding van de wijziging van het BOR

  • 6.

    Wijziging bestemmingen ’Leiding-Brandstof’, ‘Leiding –Gas’, ‘Leiding-Riool en ‘Leiding-Water’ in die zin dat gronden primair hiervoor bestemd zijn

  • 7.

    Toevoeging voorwaarden aan wetgevingszone – wijzigingsgebied 7 met betrekking tot breedte van de aan te leggen weg en de aanleg van een robuuste groene afscheiding

  • 8.

    Toevoeging van Parkeerregels (voorheen geregeld in de bouwverordening).

 

Inzien 

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan (verbeelding, regels, toelichting)  kunt u raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente: www.haarlemmermeer.nl/ro

Voorts liggen deze stukken ter inzage in het raadhuis in Hoofddorp. Geopend maandag tot en met vrijdag van 09.00-13.00 uur. Op afspraak zijn deze stukken dagelijks ook in te zien van 13.00-17.00 uur en op dinsdagavond van 17.00-20.00 uur. Een afspraak maakt u via 0900-1852.

 

De terinzageligging begint op 29 maart 2016 en duurt zes weken.

 

Beroep

Binnen de zes weken waarin de stukken ter visie liggen kunnen de volgende belanghebbenden

beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

a. belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad;

b. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om

een zienswijze in te dienen;

c. belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van

State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzageligging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Indien het verzoek om voorlopige voorziening tijdens de beroepstermijn is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor het in behandeling nemen van het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Naar boven