Ontwerp ‘correctieve herziening bestemmingsplan Westervoort Noord 2015’

Logo Westervoort

Burgemeester en wethouders van Westervoort maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat met ingang van 24 maart 2016 tot en met 4 mei 2016 voor een ieder het ontwerp ‘correctieve herziening bestemmingsplan Westervoort Noord 2015’ ter inzage ligt.

 

In het ontwerp ‘correctieve herziening bestemmingsplan Westervoort Noord 2015’ wordt een deel van het op 1 februari 2016 vastgestelde bestemmingsplan Westervoort Noord 2015 gecorrigeerd. Na de vaststelling is naar aanleiding van overleg met indieners van een zienswijze besloten om twee aanpassingen in het plan aan te brengen middels een correctieve herziening. Daarnaast wordt met deze herziening voor het perceel Hamersestraat 1 ook een omissie in het plan hersteld. In deze herziening is zowel een wijziging van een deel van de planregels als van een deel van de verbeelding opgenomen. In het kort vinden de volgende wijzigingen plaats:

  • Het wijzigen van artikel 14.2.2 over de hoogte van speelinstallaties, vlaggenmasten en ballenvangers binnen de bestemming Sport van 18 meter naar 8 meter.

  • Het wijzigen van een beschermingszone op de verbeelding ter hoogte van Dorpstraat 85 van 15 meter naar 10 meter

  • Het wijzigen van de aanduiding op de verbeelding op het perceel aan de Hamersestraat 1 van ‘specifieke bouwaanduiding 1’ naar ‘bijgebouwen’.

 

Het ontwerp van de correctieve herziening van het bestemmingsplan ligt ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Westervoort en kan alleen op afspraak worden ingezien. Een afspraak maken kan via de website www.westervoort.nl of telefonisch (026) 317 99 11.

 

Gedurende de bovengenoemde periode van zes weken is het mogelijk schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp ‘correctieve herziening bestemmingsplan Westervoort Noord 2015’ naar voren te brengen.

Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van de gemeente Westervoort, Postbus 40, 6930 AA Westervoort. Als u mondeling een zienswijze naar voren wilt brengen dan kunt u hiervoor een afspraak maken met de afdeling Ruimte & Samenleving.

 

De stukken kunnen ook digitaal worden geraadpleegd via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Naar boven