Vaststelling bestemmingsplan Nijverheidsstraat 6-8 Gorssel

Logo Lochem

(NL.IMRO.0262.goNijverheidsstr6-BP41)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 14 maart 2016 heeft besloten het bestemmingsplan Nijverheidsstraat 6-8 Gorssel gewijzigd vast te stellen. Het bestemmingsplan voorziet in een verbouwing tot kantoor/praktijkruimte met twee bovenwoningen. Het pand blijft intact en wordt intern verbouwd.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 24 maart 2016 voor de duur van zes weken ter inzage tot en met 4 mei 2016 bij de publieksbalie, Hanzeweg 8 in Lochem en Hoofdstraat 45 in Gorssel.

Het bestemmingsplan kan gedurende de hiervoor genoemde termijn worden ingezien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad "Bestemmingsplannen", waarna u de mogelijkheid heeft het bestemmingsplan op te roepen via het invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of het planid-nummer (NL.IMRO.0262.goNijverheidsstr6-BP41).

Op www.lochem.nl, tabblad Wonen, leven en vervoer kunt u een directe link vinden naar de plaats waar het bestemmingsplan digitaal kan worden ingezien. De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar via de gemeentelijke website.

Beroep

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Gedurende de bovengenoemde termijn kunnen alleen belanghebbenden die over het ontwerpbesluit Hogere grenswaarden tijdig zienswijzen bij het college van burgemeester en wethouders naar voren hebben gebracht en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ingevolge artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Digitaal beroep

Alleen burgers kunnen via Digitaal loket van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep in stellen. U moet dan wel beschikken over DigiD, anders kunt u niet inloggen.

Informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling publiekscontacten, Hanzeweg 8 in Lochem, telefoon 0573-289222. De afdeling publiekscontacten is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30-12.30 uur of op afspraak.

Naar boven