Vastgesteld bestemmingsplan XIII Gestel buiten de Ring 2005 (Boutenslaan)

Logo Eindhoven

De gemeenteraad van Eindhoven heeft op 15 maart 2016 het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het realiseren van een woongebouw ten behoeve van expats/kenniswerkers en studenten aan de Boutenslaan. Het plangebied wordt grotendeels omringd door de Boutenslaan, Hoogstraat, Kreeftstraat en Scheidingstraat.

 

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan hebben betrekking op:

  • 1.

    de verbeelding: het aanpassen van de bouwhoogten van de bouwblokken en het verkleinen van het meest westelijke een bouwblok;

  • 2.

    de regels: wijzigen bestemming ‘Wonen’, artikel 3 en toevoegen van een lid 5.4 (toepasselijkheid parkeernormen) aan artikel 5 ‘Algemene Bouwregels’.

 

 

Inzage

Het besluit van de gemeenteraad, het bestemmingsplan en de overige stukken liggen met ingang van donderdag 24 maart 2016 tot en met donderdag 5 mei 2016 ter inzage. U kunt de stukken inzien bij het Inwonersplein (Stadskantoor), Stadhuisplein 10, Eindhoven.

De openingstijden van het Inwonersplein zijn:

zonder afspraak: maandag t/m vrijdag van 09.00-13.00 uur

met afspraak: maandag t/m vrijdag van 13.00-16.30 uur

maandag- en vrijdagavond tot 19.00 uur

Het maken van een afspraak is mogelijk via het digitaal loket op www.eindhoven.nl of telefonisch via telefoonnummer 14040 (iedere werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur).

 

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan bekijken via:

- de gemeentelijke website http://www.eindhoven.nl/bestemmingsplannen

- de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. De directe link is: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0772.80251-0301

De bronbestanden kunt u vinden via:

www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80251-/NL.IMRO.0772.80251-0301/

 

Beroep

Met ingang van vrijdag 25 maart 2016 tot en met donderdag 5 mei 2016 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad. Beroep kan worden ingesteld door:

  • 1.

    een belanghebbende die op tijd een zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen;

  • 3.

    een belanghebbende die bezwaren heeft tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

 

Op dit besluit is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Het beroep wordt niet ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is. Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Voorlopige voorziening en inwerkingtreding

Een beroep heeft geen schorsende werking. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 6 mei 2016. Om dit te voorkomen kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Dit kan bij: de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

De voorzieningenrechter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

 

Eindhoven 23 maart 2016

Naar boven