VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN “HOOG DALEM, HERZIENING NOORDELIJKE EILANDEN”, NL.IMRO.0512.BP2015159-2001

Logo Gorinchem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken, op grond van de Inspraakverordening 2011, bekend dat met ingang van woensdag 23 maart 2016 tot en met dinsdag 19 april 2016 voor een ieder ter inzage ligt:

Het voorontwerp bestemmingsplan “Hoog Dalem, herziening noordelijke eilanden”,

NL.IMRO.0512.BP2015159-2001

Begrenzing en ligging plangebied

Het voorontwerp bestemmingsplan heeft betrekking op de noordelijke eilanden in de woonwijk “Hoog Dalem” en is als volgt globaal begrensd:

  • westzijde: het terrein van de RWZI;

  • noordzijde: Griendweg;

  • oostzijde: het buitengebied;

  • zuidzijde: het nog te ontwikkelen middengebied van Hoog Dalem.

Doelstelling bestemmingsplan

Het voorontwerp bestemmingsplan voorziet in de realisatie van maximaal 420 woningen met bijbehorende privé- en openbare verblijfsruimten op de noordelijke eilanden van Hoog Dalem. De vier bestaande woningen en een bestaande woonzorginstelling aan de Griendweg worden in dit bestemmingsplan meegenomen. Hierdoor beschikken deze woningen en zorginstelling over een actuele planologische regeling. De regeling hiervoor is conserverend van aard. Deze bestaande woningen en zorginstelling behoren niet tot het nieuwbouwprogramma.

T er inzage

Het voorontwerp bestemmingsplan wordt digitaal beschikbaar gesteld op een landelijke voorziening. Via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?woonplaats=gorinchem komt u in het grondgebied van de gemeente Gorinchem.

Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop Voorontwerp --> Voorontwerp bestemmingsplan “Hoog Dalem, herziening noordelijke eilanden”, staat een rechtstreekse link naar het digitale voorontwerp bestemmingsplan op de landelijke voorziening.

Het voorontwerp bestemmingsplan kan ook elke werkdag worden ingezien tijdens de openingsuren van het stadhuis (informatiehoek), Stadhuisplein 1 in Gorinchem.

Inloopbijeenkomst

Ten behoeve van de inspraak wordt een inloopbijeenkomst gehouden op woensdag 30 maart 2016, van 19.30 uur tot 21.30 uur. De inloopbijeenkomst vindt plaats in het schoolgebouw van de OBS “De Merwedonk”, Merwe Donk 4 - 6 in Gorinchem. Geïnteresseerden kunnen tijdens de duur van de inloopbijeenkomst op ieder gewenst moment binnen komen lopen, de plannen bekijken en vragen stellen aan de planopstellers. U kunt een toelichting op de plannen krijgen en mondeling uw mening of opmerkingen naar voren brengen. Als u wilt, kunt u ter plaatse ook een inspraakreactie indienen. Formulieren zijn hiervoor aanwezig.

Inspraakreacties

Vanaf woensdag 23 maart 2016 tot en met dinsdag 19 april 2016 kan door iedereen zowel een schriftelijke als een mondelinge inspraakreactie naar voren worden gebracht.

Schriftelijke inspraakreacties dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van Gorinchem, Postbus 108, 4200 AC Gorinchem. De inspraakreactie dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de inspraakreactie en het plan waarop de inspraakreactie betrekking heeft.

 

Voor het mondeling naar voren brengen van uw inspraakreactie en/of verdere informatie over het voorontwerp bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer A. Rietveld van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, via telefoonnummer 0183 - 65 93 17. E-mailen kan naar a.rietveld@gorinchem.nl.

 

Gorinchem, 22 maart 2016

Naar boven