Voorontwerpbestemmingsplan te De Steeg; gemeente Rheden

Logo Rheden

Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan ‘Landelijk Gebied, locatie Oud Middachten te De Steeg' in het kader van inspraak met ingang van 21 januari 2016 gedurende vier weken voor eenieder ter inzage wordt gelegd. In het bestemmingsplan is tevens opgenomen een concept van het bijbehorende landschaps- en beeldkwaliteitsplan.

 

Genoemde stukken worden tevens voor overleg aangeboden aan de daarvoor in aanmerking komende instanties (overleg als bedoeld in artikel 3.1.1 Besluit ruimtelijke ordening).

 

Ligging plangebied

Het plan is gelegen in de kern De Steeg en heeft betrekking op de percelen gelegen tussen de Godard van Reedelaan, Smidsallee, Oversteeg, achterzijde landgoed Middachten, afrit rijksweg A325 en de Van Aldenburglaan.

 

Het plan

Het voorontwerpbestemmingsplan voorziet in een nieuwe invulling voor het terrein van de voormalige boerderij Oud Middachten. Er worden planologische mogelijkheden geboden voor de bouw van 8 woningen, waarvan maximaal 6 op het achtererf van de boerderij. Daarbij is een (concept) landschaps- en beeldkwaliteitsplan opgesteld, dat handvatten biedt voor de vorm en inrichting van de bebouwing en het terrein. Direct toetsbare onderdelen daarvan maken onderdeel uit van de voorgestelde planregels waardoor de nagestreefde ruimtelijke kwaliteit kan worden geborgd.

 

Informatieavond

De gemeente informeert u graag over het voorontwerpbestemmingsplanen en bijbehorend concept van het landschaps- en beeldkwaliteitsplan, alsmede over de daarbij behorende procedure. Daarom wordt een informatieavond georganiseerd op woensdag 27 januari 2016 van 19.30 uur tot circa 21.00 uur in de Squashhal van Middachten, Landgoed Middachten 3, 6994 JC De Steeg (parkeren en ingang vanaf parkeerplaats aan de Smidsallee, er zal gezorgd worden voor enige verlichting vanaf deze zijde naar de squashhal). Om 19.30 uur vindt een centrale presentatie plaats ter verduidelijking van de plannen. Aansluitend is er de gelegenheid tot het stellen van verdere vragen aan zowel medewerkers van de gemeente Rheden als aan de initiatiefnemers. U hoeft zich niet aan te melden voor deze avond. De zaal is geopend vanaf 19.15 uur.

 

Inzage van stukken

Het voorontwerpbestemmingsplan kan van 21 januari 2016 tot en met 17 februari 2016 worden ingezien bij de balie van de afdeling Inwonerszaken in het Gemeentehuis te De Steeg, Hoofdstraat 3 te De Steeg.

 

U kunt het voorontwerpbestemmingsplan in elektronische vorm raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u onder het tabblad ‘een plan bekijken’ en vervolgens ‘Bestemmingsplannen’, waarna u het bestemmingsplan kunt oproepen door onder Locatie of Naam de gevraagde gegevens in te vullen. U kunt ook gebruikmaken van het planidentificatienummer NL.IMRO.0275.LG28-VO01.

 

Inspraakreacties

Gedurende de termijn van 21 januari 2016 tot en met 17 februari 2016 kan eenieder schriftelijk (geen e-mail) zijn inspraakreactie naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Rheden, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg. U wordt verzocht in uw brief duidelijk het zaaknummer 76644 te vermelden.

Ook bestaat de mogelijkheid om binnen dezelfde termijn mondeling een inspraakreactie naar voren te brengen. Hiervoor moet u een afspraak maken met de heer P. Zweers, telefoonnummer (026) 49 76 441.

 

(Vervolg)procedure

De inspraakreacties (en de reacties van de overleginstanties) op het voorontwerpbestemmingsplan en op het bijbehorende concept van het landschaps- en beeldkwaliteitsplan worden van commentaar voorzien door burgemeester en wethouders. Hierna krijgt het (al dan niet aangepaste) voorontwerpbestemmingsplan de status van ontwerpbestemmingsplan. Dat wordt opnieuw gepubliceerd in de Regiobode, op www.ruimtelijkeplannen.nl en tevens in de Staatscourant. Tegen het ontwerpbestemmingsplan kunnen te zijner tijd zienswijzen worden ingebracht bij de raad. De raad besluit over de zienswijzen en over de vaststelling van het uiteindelijke bestemmingsplan. Daarna kan door degenen die tijdig een dergelijke zienswijze hebben ingediend nog beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het al dan niet indienen van een inspraakreactie heeft geen invloed op de mogelijkheid om later zienswijzen in te brengen bij de gemeenteraad dan wel op de mogelijkheid om later in beroep te gaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

De Steeg, 13 januari 2016

 

Naar boven