Beschikking hogere grenswaarden geluid ‘Centrumplan Helvoirt’

Logo Haaren

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 19 januari 2016 hogere grenswaarden als bedoeld in de Wet geluidhinder hebben vastgesteld voor de nieuwbouw van 32 woningen in het bestemmingsplan ‘Centrumplan Helvoirt’.

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de ontwikkeling van het centrumgebied van de kern Helvoirt. In dit plan zitten verschillende ontwikkelingen waaronder een nieuw woonzorgcomplex ‘Leyenhof’, een Brede school met sportzaal, gemeenschapsvoorziening en woningen in het ‘HelvoirThuis’, grondgebonden woningen en een nieuwe uitrukpost aan de Stationsweg.

De ontwerpbeschikking heeft met ingang van donderdag 5 november 2015 gedurende zes weken (t/m woensdag 16 december 2015) ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn er geen zienswijzen ingediend.

Inzien stukken

De beschikking is vanaf 24 maart t/m 4 mei 2016 tijdens de openingstijden in te zien bij de balie van de Gemeentewinkel in het gemeentehuis aan Mgr. Bekkersplein 2 in Haaren.

Om de stukken in te zien moet u een afspraak maken. Hiervoor kunt u bellen naar 0411-627282. Daarnaast zijn de stukken ook te vinden op onze website www.haaren.nl. Hier klikt u op ‘Wonen en omgeving’; vervolgens klikt u op ‘Woningbouwplannen’. Onder het kopje ‘Grote projecten’ kunt u naar de link ‘Centrumplan Helvoirt’ en zo komt u bij ‘ontwerpbeschikking hogere grenswaarde’. Gelijktijdig met de beschikking hogere grenswaarden ligt ook het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Centrumplan Helvoirt’ ter inzage.

Beroep

Belanghebbenden kunnen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag tijdens de termijn van ter inzage legging beroep instellen.

Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen de ontwerpbeschikking kenbaar hebben gemaakt.

Op grond van artikel 145 Wet geluidhinder loopt de beroepstermijn van het besluit hogere waarden Wet geluidhinder tegelijk en gezamenlijk met de beroepstermijn van het bestemmingsplan.

Haaren, 23 maart 2016.

Naar boven