Vastgesteld bestemmingsplan“Buitengebied Wanroij, Verkavelingsweg 4”

Logo Sint Anthonis

Ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint Anthonis maken ingevolge artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

Met ingang van maandag 21 maart 2016 ligt gedurende een termijn van zes weken in het gemeentehuis, Brink 3 in Sint Anthonis, voor een ieder ter inzage het besluit van de gemeenteraad van 10 maart 2016 tot ongewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan “Buitengebied Wanroij, Verkavelingsweg 4” (plan IDN: NL.IMRO.1702.8BPverkavelingsweg-VA01). Het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is ook te raadplegen op www.sintanthonis.nl onder het kopje bekendmakingen/overzicht bekendmakingen/ruimtelijke ordening. Tevens kunt u het bestemmingsplan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan “Buitengebied Wanroij, Verkavelingsweg 4” betreft een (partiële) herziening van het huidige bestemmingsplan “Buitengebied Sint Anthonis 2013”. Dit bestemmingsplan heeft als doel het bestaande agrarische bouwblok te vergroten met een aantal voorzieningen om ter plaatse de (door)ontwikkeling van het agrarische bedrijf mogelijk te maken.

Beroep instellen

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan door de raad kan met ingang van 22 maart 2016 gedurende een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • de belanghebbende die tijdig bij de raad zienswijzen heeft ingebracht tegen het gehele bestemmingsplan en;

  • de belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet tijdig bij de gemeenteraad heeft ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Bestemmingsplan in werking

Indien beroep is ingesteld kan ingevolge artikel 8:81 van de Algemene wet Bestuursrecht de voorzitter van de genoemde Afdeling Bestuursrechtspraak worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt een besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Indien echter beroep is ingesteld en er een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend binnen de beroepstermijn, treedt het besluit van de gemeenteraad ingevolge artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Sint Anthonis, 21 maart 2016

Naar boven