Verkeersbesluit, geslotenverklaring gedeelte Hertog Albrechtstraat, F.M. Baudstraat en Albrechtshof in Zevenhoven op 7 mei 2016 ten behoeve van braderie

Logo Nieuwkoop

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn wij, gemeente Nieuwkoop, bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

Op 13 januari 2016 is een verkeersbesluit genomen om een geslotenverklaring in te stellen op een gedeelte van de Hertog Albrechtstraat en de Albrechtshof in Zevenhoven i.v.m. een braderie. De braderie en kofferbakverkoop blijken meer ruimte nodig te hebben dan in het eerdere verkeersbesluit is aangegeven. Om die reden wordt het gebied waarop het verkeersbesluit van 13 januari 2016 betrekking heeft ingetrokken.

Met dit –nieuwe- verkeersbesluit wordt een gedeelte van de straten Hertog Albrechtstraat en F.M. Baudstraat en wordt de Albrechtshof gesloten verklaard in beide richtingen voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee om de verkeersveiligheid van bezoekers en deelnemers aan de activiteiten te waarborgen. De geslotenverklaring geldt op 7 mei 2016 van 7:00 tot 23:00 uur.

Vereiste van besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivering

Uit het oogpunt van:

het verzekeren van de veiligheid op de weg

het beschermen van de weggebruikers en passagiers

het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer

zoals bedoeld in art. 2 van de Wegenverkeerswet, is het gewenst om een geslotenverklaring op een gedeelte van de Hertog Albrechtstraat, op het Albrechtshof en op een klein gedeelte van de F.M. Baudstraat in Zevenhoven in te stellen in beide richtingen voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee.

Ook wordt het eenrichtingsverkeer in de Schoterstraat op deze dag opgeheven, omdat deze straat anders niet meer bereikbaar is. De straat kan op deze dag ingereden worden vanaf de S. van Drielstraat.

Met dit verkeersbesluit wordt beoogd om de verkeersveiligheid van bezoekers en deelnemers aan de activiteiten van de braderie en kofferbakverkoop te waarborgen.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de door de korpschef van de nationale politie daartoe gemachtigde verkeersadviseur. Deze heeft positief geadviseerd.

BESLUITEN

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders:

  • 1.

    Het verkeersbesluit d.d. 13 januari 2016 (Staatscourantnummer 1742) inzake het instellen van een geslotenverklaring in beide richtingen voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee op de Hertog Albrechtstraat en Albrechtshof in Zevenhoven in te trekken.

  • 2.

    Door het plaatsen van bord C1 uit bijlage 1 van het RVV 1990 in de Hertog Albrechtstraat, F.M. Baudstraat en het Albrechtshof te bepalen dat een geslotenverklaring is ingesteld in beide richtingen voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee.

  • 3.

    Het eenrichtingsverkeer in de Schoterstraat op te heffen door het afplakken van de borden C2 en C3 uit bijlage 1 van het RVV 1990.

  • 4.

    De maatregelen onder (2) en (3) uit te voeren overeenkomstig bijgevoegde situatieschets.

  • 5.

    De maatregelen onder (2) en (3) uit te voeren op 7 mei 2016 van 7:00 tot 23:00 uur.

Namens burgemeester en wethouders van Nieuwkoop,

Sjoerd Dijkstra

Afdelingsmanager Beheer Openbare Ruimte

Bezwaar

Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u tegen dit besluit binnen zes weken na de dag van verzending of uitreiking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders.

Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet.

Op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u wel de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voorwaarde is wel dat u ook bezwaar hebt gemaakt.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten;

  • -

    de naam en het adres van de indiener,

  • -

    de dagtekening,

  • -

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en

  • -

    de gronden van het bezwaar.

Het besluit ligt gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij het klantcontactcentrum, Teylersplein 1 te Nieuwveen.

Situatieschets

 

Naar boven