Parkeerverbod Dr. Schaepmanlaan

Logo Breda

DV16VB0523 d.d. 16 maart 2016

Burgemeester en wethouders van Breda

Gelet op:

De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;

Het Algemeen Mandaatbesluit Breda 2014, vastgesteld door burgemeester en wethouders op 15 juli 2014, van kracht geworden op 1 augustus 2014, inzake de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten.

Overwegende:

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor de onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Uit het oogpunt van:

  • Het verzekeren van de veiligheid op de wegen

  • Het in standhouden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan

  • Het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer

Is het gewenst om

Een parkeerverbod in te stellen op een gedeelte van de Dr. Schaepmanlaan. Een en ander zoals weergegeven op de bijgevoegde tekening ‘Doctor Schaepmanlaan verkeersmaatregel’ met tekeningnummer 296864.

Motivering

Aan de Dr. Schaepmanlaan en de Burgemeester de Manlaan zijn twee sportverenigingen gevestigd. Op drukke momenten wordt er langs de weg geparkeerd door bezoekers aan de sportverenigingen en bezoekers van het Mastbos. Rondom het kruispunt Dr. Schaepmanlaan en Burgemeester de Manlaan ontstaan hierdoor verkeersonveilige situaties.

 

Besloten is om een parkeerverbod in te stellen op een gedeelte van de Dr. Schaepmanlaan ter hoogte van Dr. Schaepmanlaan 3-11-13 over een lengte van ongeveer 90 meter. Aan het begin en het einde van het parkeerverbod wordt het bord E1, parkeerverbod, geplaatst.

Een en ander zoals opgenomen op de bij dit besluit behorende tekening ‘Doctor Schaepmanlaan verkeersmaatregel’ met tekeningnummer 296864.

Belangenafweging

Op de Dr. Schaepmanlaan nabij het kruispunt met de Burgemeester de Manlaan ontstaan regelmatig verkeersonveilige situatie door geparkeerde voertuigen langs de rijbaan. De in- en uitritten naar de woningen worden (gedeeltelijk) geblokkeerd en het uitzicht wordt belemmerd. Bij het in- en uitrijden ontstaan hierdoor verkeersonveilige situaties. Dit is een onwenselijke situatie. Daarom is besloten om ter hoogte van de woningen een parkeerverbod in te stellen. Het betreft een parkeerverbod over een afstand van ongeveer 90 meter.

 

De gemeente heeft het belang van het voorkomen van verkeersonveilige situaties laten prevaleren boven de vrijheid van weggebruikers om op het betreffende weggedeelte te mogen parkeren.

 

Niet is gebleken dat belanghebbenden onevenredig worden benadeeld dan wel dat door de te nemen maatregelen een onduidelijke verkeerssituatie zou ontstaan.

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de politie Breda.

Besluiten

I.Een parkeerverbod in te stellen aan één zijde van de Dr. Schaepmanlaan ter hoogte van huisnummers 3-11-13. Aan het begin en het einde van het parkeerverbod wordt het bord E1, parkeerverbod, geplaatst.

  • II.

    Een en ander overeenkomstig de bij dit besluit behorende tekening ‘Doctor Schaepmanlaan verkeersmaatregel’ met tekeningnummer 296864.

  • III.

    De datum van openbaarmaking van dit verkeersbesluit te bepalen op 16 maart 2016.

  •  

Breda, 16 maart 2016

 

 

Hoogachtend,

burgemeester en wethouders van Breda,

namens dezen,

Medewerker beleid & advies

 

 

A.Kuijpers.

Ter inzage

Het verkeersbesluit is voor een ieder in te zien via www.officielepublicaties.nl en www.overheid.nl. Nadere informatie kan worden ingewonnen bij de heer C. van der Kleijn via telefoonnummer 14 076.

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, hiertegen binnen zes weken na de dag waarop dit besluit bekend is gemaakt, een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van Burgemeester en Wethouders van Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda. Het maken van bezwaar schorst niet de werking van dit besluit.

Het bezwaarschrift moet ten minste bevatten:

  • a.

    naam en adres

  • b.

    de dagtekening

  • c.

    omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift gericht is; Verkeersbesluit ‘Parkeerverbod Dr. Schaepmanlaan’

  • d.

    de gronden van het bezwaar

U wordt verzocht, indien mogelijk, een kopie van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, mee te zenden.

Indien een bezwaarschrift is ingediend kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank binnen het rechtsgebied waar de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft, een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening (waaronder schorsing) indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor de behandeling van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

Bij dit besluit behorende tekeningen

Tekening ‘Doctor Schaepmanlaan verkeersmaatregel’ met tekeningnummer 296864.

Naar boven