Verlenging verkeersbesluiten tijdelijke verkeersmaatregelen Doornboslaan

Logo Breda

Verkeersbesluit van 9 oktober 2015 en 11 december 2014

 

DV16VB0555 d.d. 16 maart 2016

 

Burgemeester en wethouders van Breda

Gelet op:

De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;

Het Algemeen Mandaatbesluit Breda 2014, vastgesteld door burgemeester en wethouders op 15 juli 2014, inzake de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten.

Overwegende:

Dat op grond van het bepaalde in artikel 37 BABW een verkeersbesluit genomen moet worden voor het in artikel 34 van het BABW bedoelde tijdelijk plaatsen van verkeerstekens en het uitvoeren van tijdelijke verkeersmaatregelen, indien de omstandigheden die tot tijdelijke plaatsing of tijdelijke maatregelen leiden van langere duur zijn dan vier maanden.

Uit het oogpunt van:

  • Het verzekeren van de veiligheid op de wegen

  • Het beschermen van de weggebruikers en passagiers

Is het gewenst om

De verkeersbesluiten ‘Verlenging tijdelijke verkeersmaatregelen Doornboslaan’ van 9 oktober 2015 en het verkeersbesluit ‘Tijdelijke verkeersmaatregelen Doornboslaan’ van d.d. 11 december 2014 te verlengen tot en met 31 mei 2016.

Motivering

Op 11 december 2014 is een verkeersbesluit genomen voor het treffen van tijdelijke verkeersmaatregelen op de Doornboslaan. De tijdelijke verkeersmaatregelen zouden geplaatst worden in de periode van 5 januari 2015 tot en met 1 december 2015. Door onvoorziene omstandigheden bij de werkzaamheden in de grond konden de werkzaamheden niet binnen de planning afgerond worden. Daarom is het verkeersbesluit op 9 oktober 2015 verlengd tot en met 31 maart 2016.

Door een onvoorziene spoorverzakking nabij het spoorviaduct Doornboslaan kunnen de werkzaamheden niet voor 31 maart 2016 afgerond worden. Het verkeersbesluit voor het plaatsen van de tijdelijke verkeersmaatregelen moet dan ook verlengd worden tot 31 mei 2016. De gemeente streeft ernaar de werkzaamheden eerder af te ronden indien dit mogelijk is.

Het verkeersbesluit van ‘Tijdelijke verkeersmaatregelen Doornboslaan’ van d.d. 11 december 2014 en ‘Verlenging verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen Doornboslan’ van d.d. 9 oktober 2015 zijn opgenomen in de bijlage en maken onderdeel uit van dit besluit. De daarin beschreven motivering en te plaatsen verkeerstekens blijven hetzelfde.

Belangenafweging

De belangenafweging van het verkeersbesluit van 11 december 2014 is nog steeds van kracht en moet hier als geheel ingelast worden gezien. Zonder de tijdelijke verkeersmaatregelen kunnen de werkzaamheden niet uitgevoerd worden en ook en niet veilig uitgevoerd worden. Door onvoorziene omstandigheden lopen de werkzaamheden uit. Het is geen optie om de werkzaamheden nu onafgerond te laten. Deze tweede verlenging van het verkeersbesluit zal met de omgeving gecommuniceerd worden.

Door onvoorziene omstandigheden lopen de werkzaamheden uit. De werkzaamheden moeten afgerond worden en derhalve moeten de tijdelijke verkeersmaatregelen langer in stand blijven. De gemeente zal ernaar streven de werkzaamheden zo snel mogelijk af te ronden.

Niet is gebleken dat belanghebbenden onevenredig worden benadeeld dan wel dat door de te nemen maatregelen een onduidelijke verkeerssituatie zou ontstaan.

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de politie Breda.

B esluiten

  • I.

    De verkeersbesluiten ‘Tijdelijke verkeersmaatregelen Doornboslaan’ van d.d. 11 december 2014 met kenmerk DV14VB2532 en ‘Verlenging verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen Doornboslaan’ van d.d. 9 oktober 2015 met kenmerk DV15VB2356 te verlengen tot en met 31 mei 2016.

  • II.

    De tijdelijke verkeersmaatregelen overeenkomstig het verkeersbesluit ‘Tijdelijke verkeersmaatregelen Doornboslaan’ van d.d. 11 december 2014, met bijbehorende tekening ‘Doornboslaan werkzaamheden tunnel’ in stand te houden tot en met 31 mei 2016.

  • III.

    De datum van openbaarmaking van dit verkeersbesluit te bepalen op 16 maart 2016.

  •  

Breda, 16 maart 2016.

 

 

Hoogachtend,

burgemeester en wethouders van Breda,

namens dezen,

Medewerker beleid & advies

A.Kuijpers.

Terinzagelegging

Het verkeersbesluit is voor een ieder in te zien via www.officielepublicaties.nl en www.overheid.nl. Nadere informatie kan worden ingewonnen bij de heer B.W.M. van Oosterum via telefoonnummer 14 076

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, hiertegen binnen zes weken na de dag waarop dit besluit bekend is gemaakt, een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van Burgemeester en Wethouders van Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda. Het maken van bezwaar schorst niet de werking van dit besluit.

Het bezwaarschrift moet ten minste bevatten:

  • a.

    naam en adres

  • b.

    de dagtekening

  • c.

    omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift gericht is; Verkeersbesluit ‘Verlenging verkeersbesluiten tijdelijke verkeersmaatregelen Doornboslaan’.

  • d.

    de gronden van het bezwaar

U wordt verzocht, indien mogelijk, een kopie van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, mee te zenden.

Indien een bezwaarschrift is ingediend kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank binnen het rechtsgebied waar de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft, een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening (waaronder schorsing) indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor de behandeling van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

Bijlagen behorende bij dit besluit:

  • -

    Verkeersbesluit ‘Tijdelijke verkeersmaatregelen Doornboslaan’ d.d. 11 december 2014;

  • -

    Tekening ‘Doornboslaan werkzaamheden tunnel’.;

  • -

    Verkeersbesluit ‘Verlenging verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen Doornboslaan’ d.d. 9 oktober 2015.

Naar boven