Medemblik, Ontwerpbestemmingsplannen Dorpskernen III & IV

Logo Medemblik

Vanaf 11 maart liggen de ontwerpbestemmingsplannen Dorpskernen III & IV gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis in Wognum. In de bestemmingsplannen staan regels over bouwen en het verbouwen van woningen en bedrijven en het gebruik van grond. Dorpskernen III bevat de kernen Andijk, Onderdijk en Wervershoof, Dorpskernen IV de kernen Wognum, Nibbixwoud en Zwaagdijk. In juli 2013 heeft de gemeente Medemblik de bestemmingsplannen Dorpskernen III & IV vastgesteld. Nu worden de plannen herzien om verbeteringen door te voeren. Daarnaast is de uitbreiding van het onderstation Westwoud in Zwaagdijk-Oost in bestemmingsplan Dorpskernen IV opgenomen.

Bestemmingsplannen bekijken?

De ontwerpbestemmingsplannen kunt u met ingang van 11 maart 2016 op de volgende manieren inzien:

-De bestemmingsplannen staan op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site kunt u zoeken op het identificatienummer of PlanID.

Voor Dorpkernen III is het PlanID: NL.IMRO.0420.BPHDorpskernenIII-ON01

Voor Dorpskernen IV is het PlanID: NL.IMRO.0420.BPHDorpskernenIV-ON01

  • -

    De bestemmingsplannen staat op de website www.medemblik.nl/bestemmingsplannen bij ‘Bestemmingsplannen in procedure’.

  • -

    Een papieren versie van de bestemmingsplannen kunt u inzien in het gemeentehuis van Medemblik bij het Klantcontact Centrum Dick Ketlaan 21 in Wognum. Het KCC is op maandag en woensdag geopend van 9.00 tot 20.00 uur en op de overige werkdagen van 9.00 tot 14.00 uur.

Reageren op de plannen?

Gedurende de termijn dat de plannen ter inzage liggen, kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen. U kunt dat op de volgende manier doen:

-Een schriftelijke zienswijze indienen. Deze richt u aan de gemeenteraad van Medemblik, Postbus 45, 1687 ZG Wognum, onder vermelding van:

zaaknummer Z-14-45541 voor Dorpskernen III

zaaknummer Z-14-45544 voor Dorpskernen IV

  • -

    Een mondelinge reactie indienen. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze vragen wij u op tijd een afspraak te maken met één van de medewerkers van het taakveld Ruimtelijke Ordening, bereikbaar via het Klant Contact Centrum, telefoonnummer (0229) 85 60 00.

  • -

    Voor bestemmingsplan Dorpskernen IV kunt u langskomen bij de inloopdag in het middengebouw van het gemeentehuis. U kunt dan ook vragen stellen over het bestemmingsplan. Liander zal ook aanwezig zijn om vragen te beantwoorden over de uitbreiding van het onderstation. Deze inloopdag vindt plaats op 4 april 2016 van 16.00 tot 20.00 aan de Dick Ketlaan 21 in Wognum.

Op de gemeentelijke website staan bij de bestemmingsplannen formulieren die eventueel gebruikt kunnen worden voor het opstellen van de zienswijze. Degene die een zienswijze indient, ontvangt van een ontvangstbevestiging met uitleg over het vervolg van de procedure.

Naar boven