Ontsluiting bedrijventerreinRithmeesterpark

Logo Breda

Gebied g elegen tussen de Princenhagelaan,Verlengde Graaf Engelbertlaan en Rithsestraat.

DV16VB0412 d.d. 9 maart 2016

 

 

Burgemeester en wethouders van Breda

Gelet op:

De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;

Het Algemeen Mandaatbesluit Breda 2014, vastgesteld door burgemeester en wethouders op 15 juli 2014, inzake de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten.

Overwegende:

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor de onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Uit het oogpunt van:

  • Het verzekeren van de veiligheid op de wegen

  • Het beschermen van de weggebruikers en passagiers

  • Het in standhouden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan

Is het gewenst om

De nieuwe verkeerssituaties ten behoeve van de ontsluiting van het bedrijventerrein Rithmeesterpark te regelen met verkeerstekens op de Princenhagelaan, Verlengde Graaf Engelbertlaan en Rithsestraat. Een en ander zoals opgenomen op dit besluit behorende tekeningen ‘Project Rithmeesterpark bebording Princenhagelaan eo

(blad 1)’ met tekeningnummer 298230 en ‘Project Rithmeesterpark bebording Princenhagelaan eo (blad 2)’ met tekeningnummer 298231.

Motivering

In de spie gelegen tussen de wegen Princenhagelaan, Verlengde Graaf Engelbertlaan en de Rijksweg A16 wordt het bedrijventerrein Rithmeesterpark gerealiseerd. Het bedrijventerrein moet op de bestaande wegenstructuur aangesloten worden. Hierdoor ontstaan nieuwe verkeerssituaties die met verkeerstekens geregeld moeten worden.

 

Kruispunt Princenhagelaan- Rithmeesterspark

De voorrang wordt geregeld met bebording en markering op het wegdek. Het fietspad wordt aangegeven en er worden verplichte rijrichtingen aangegeven. Langzaam verkeer, tractors, moeten gebruik maken van het fietspad. Dit wordt aangegeven met een onderbord onder het bord dat het fietspad aangeeft. Op de Princenhagelaan geldt een maximumsnelheid van 70 km/u. Fietsers, bromfietsers en tractoren moeten gebruik maken van de parallelweg. Een en ander zoals opgenomen op de bij dit besluit behorende tekening ‘Project Rithmeesterpark bebording Princenhagelaan eo (blad 1)’ met tekeningnummer 298230.

 

Kruispunt Rithsestraat-Rithmeesterpark

De Rithsestraat doorkruist het bedrijventerrein. Op het kruispunt wordt de voorrang geregeld, verplichtte fietspaden en verplichtte rijrichtingen aangegeven. De hoogte van het viaduct onder de A16 wordt aangegeven. Een en ander zoals opgenomen op de bij dit besluit behorende tekening ‘Project Rithmeesterpark bebording Princenhagelaan eo (blad 2)’ met tekeningnummer 298231. Het betreft het kruispunt linksonder op de tekening.

 

Kruispunt Rithsestraat-Princenhagelaan

Op de Princenhagelaan komen extra opstelstroken bij de stoplichten. Deze worden aangegeven met markeringen en pijlen waarmee de rijrichting wordt aangegeven. De voorrangssituatie wordt geregeld en de verplichtte fietspaden worden aangegeven. Fietsers, bromfietsers en tractoren moeten gebruik maken van de parallelweg. Dit wordt aangegeven met een onderbord onder het bord dat het fietspad aangeeft. Een en ander zoals opgenomen op de bij dit besluit behorende tekening ‘Project Rithmeesterpark bebording Princenhagelaan eo (blad 2)’ met tekeningnummer 298231. Het betreft het kruispunt linksboven op de tekening.

 

Kruispunt Princenhagelaan-Verlengde Graaf Engelbertlaan

Op het kruispunt komen extra opstelstroken bij de stoplichten. Deze worden aangegeven met markeringen en pijlen waarmee de rijrichting wordt aangegeven. De voorrangssituatie wordt geregeld met borden. Een en ander zoals opgenomen op de bij dit besluit behorende tekening ‘Project Rithmeesterpark bebording Princenhagelaan eo (blad 2)’ met tekeningnummer 298231. Het betreft het kruispunt rechtsboven op de tekening.

Belangenafweging

Het nieuwe bedrijventerrein Rithmeesterpark moet ontsloten worden op de bestaande wegenstructuur. Hierbij ontstaan een aantal nieuwe en gewijzigde verkeerssituaties. In verband met het algemeen belang van de verkeersveiligheid moeten deze situaties geregeld worden met verkeerstekens. De ontsluiting van het omliggende gebied, gevestigde bedrijven en woningen blijft ongewijzigd.

Niet is gebleken dat belanghebbenden onevenredig worden benadeeld dan wel dat door de te nemen maatregelen een onduidelijke verkeerssituatie zou ontstaan.

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de politie Breda.

Besluiten

  • I.

    In verband met de ontsluiting van het Rithmeesterpark de nieuwe verkeerssituaties op de Princenhagelaan, Verlengde Graaf Engelbertlaan en de Rithsestraat te regelen met verkeerstekens en markeringen.

  • II.

    Een en ander zoals opgenomen op de bij dit besluit behorende tekeningen ‘Project Rithmeesterpark bebording Princenhagelaan eo (blad 1)’ met tekeningnummer 298230 en ‘Project Rithmeesterpark bebording Princenhagelaan eo (blad 2)’ met tekeningnummer 298231.

  • III.

    De datum van openbaarmaking van dit verkeersbesluit te bepalen op 9 maart 2016.

 

 

 

Breda, 9 maart 2016.

 

 

 

Hoogachtend,

burgemeester en wethouders van Breda,

namens dezen,

Medewerker beleid & advies

 

 

 

A.Kuijpers.

Ter inzage

Het verkeersbesluit is voor een ieder in te zien via www.officielepublicaties.nl en www.overheid.nl. Nadere informatie kan worden ingewonnen bij de heer J. Bosman via telefoonnummer 14 076.

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, hiertegen binnen zes weken na de dag waarop dit besluit bekend is gemaakt, een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van Burgemeester en Wethouders van Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda. Het maken van bezwaar schorst niet de werking van dit besluit.

Het bezwaarschrift moet ten minste bevatten:

  • a.

    naam en adres

  • b.

    de dagtekening

  • c.

    omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift gericht is; Verkeersbesluit ‘Ontsluiting bedrijventerrein Rithmeesterpark’

  • d.

    de gronden van het bezwaar

U wordt verzocht, indien mogelijk, een kopie van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, mee te zenden.

Indien een bezwaarschrift is ingediend kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank binnen het rechtsgebied waar de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft, een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening (waaronder schorsing) indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor de behandeling van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

Bijlagen onderdeel uitmakend van dit besluit

  • 1.

    ‘Project Rithmeesterpark bebording Princenhagelaan eo (blad 1)’ met tekeningnummer 298230

  • 2.

    ‘Project Rithmeesterpark bebording Princenhagelaan eo (blad 2)’ met tekeningnummer 298231.

Naar boven