Onderwerp: verkeersbesluit maximum snelheid Molenmeent te Loosdrecht

Logo Wijdemeren

Hoofd Beheer Openbare Ruimte,

daartoe gemachtigd op grond van het mandaatbesluit van burgemeester en wethouders en het delegatiebesluit van de gemeenteraad;

o v e r w e g e n d e,

  • -

    het Beleidsplan Verkeer Wijdemeren 2011-2020;

  • -

    dat vanwege het belang van de verkeersveiligheid het wenselijk is de maximum snelheid buiten de bebouwde kom op de Molenmeent te verlagen naar 60 km/uur;

  • -

    het raadsbesluit van 2 juli 2015;

  • -

    dat bij de politie advies is ingewonnen over deze verkeersmaatregel en dat dit advies is meegewogen bij het raadsbesluit van 2 juli 2015;

  • -

    dat de betreffende weg in beheer is bij de gemeente Wijdemeren.

b e s l u i t:

  • I.

    de komgrenzen op de Molenmeent, als aangegeven op de bij dit mandaatbesluit behorende tekening, aan te passen;

  • II.

    tot het instellen van 60 km/uur op de Molenmeent te Loosdrecht voor zover gelegen buiten de bebouwde kom, als aangegeven op de bij dit mandaatbesluit behorende tekening, door het plaatsen van de borden A0160 en A0260, zoals vermeld in Bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990);

  • III.

    dit verkeersbesluit te publiceren op www.officielebekendmakingen.nl;

Het verkeersbesluit is geregeld in de Wegenverkeerswet 1994 (WVW) en in de wet gebaseerde

nadere regelgeving zoals het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV) en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW).

Ingevolge artikel 15, WVW, geschiedt de plaatsing of verwijdering van de bij algemene maatregel van bestuur aangewezen verkeerstekens die een gebod of verbod inhouden, krachtens een verkeersbesluit.

Ingevolge artikel 12 sub a (BABW) is er een verkeersbesluit nodig voor het instellen van 60 km/uur middels de plaatsing van de borden A0160 en A0260.

Ingevolge artikel 18, eerste lid, sub d., WVW, worden verkeersbesluiten voor wegen die niet in beheer zijn bij het rijk, een provincie of een waterschap, genomen door de gemeenteraad of, krachtens besluit van de raad, door burgemeester en wethouders.

Ingevolge artikel 20a, WVW, worden de grenzen van de bebouwde kom of kommen van een gemeente vastgesteld bij besluit van de gemeenteraad.

Ingevolge artikel 24, BABW, worden verkeersbesluiten genomen na overleg met de chef van het betrokken politiekorps.

Tegen dit besluit staat conform artikel 20 van de Wegenverkeerswet juncto artikel 7:1, lid 1 juncto artikel 6:4, lid 1 van de Algemene Wet Bestuursrecht gedurende zes weken na bekendmaking, voor belanghebbenden de mogelijkheid open om bezwaar in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders van Wijdemeren.

Besloten overeenkomstig advies met inachtneming van het mandaatbesluit

Van burgemeester en wethouders, hoofd afdeling Beheer Openbare Ruimte,

Datum, 1 maart 2016 besluit weeknr. 09

Naar boven