Kennisgeving

Logo Amsterdam

Vaststelling bestemmingsplan ‘Vierde Partiële Herziening RI-oost’

 

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend.

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 10 februari 2016 het bestemmingsplan ‘Vierde partiele herziening RI-oost’ vrijgegeven voor terinzagelegging.

 

Bestemmingsplan

Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Vierde Partiële Herziening RI-oost’ voor de Sportheldenbuurt op Zeeburgereiland wordt in het westen begrensd door de Zuiderzeeweg, in het noorden door de Zuider IJdijk, in het oosten door de Bob Haarmslaan en in het zuiden door de IJburglaan. Met het ontwerpbestemmingsplan ‘Vierde Partiële Herziening RI-Oost’ wordt het vigerend juridisch planologisch kader aangepast. De stedenbouwkundige hoofdopzet blijft gehandhaafd. Op blokniveau worden wijzigingen doorgevoerd in de planregeling.

 

Crisis- en herstelwet

Het bestemmingsplan ‘Vierde Partiële Herziening RI-oost’ valt onder bijlage I van de Crisis- en herstelwet.

 

Raadplegen stukken

Het bestemmingsplan ‘Vierde Partiële Herziening RI-oost’ ligt met de daarbij behorende stukken met ingang van 3 maart 2016 gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij het Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.centrum.amsterdam.nl.

Het bestemmingsplan ‘Vierde Partiële Herziening RI-oost’ met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatie-nummer (ID) is NL.IMRO.0363.M1505BPSTD-VG01).

 

Beroep instellen

Gedurende bovengenoemde beroepstermijn kunnen belanghebbenden die niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingediend, beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Belanghebbenden die menen dat op grond van hun spoedeisend belang het bestemmingsplan niet in werking kan treden, hebben tevens de mogelijkheid om een voorlopige voorziening aan te vragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.

Omdat op dit besluit de Crisis- en herstelwet van toepassing is, zal een versnelde behandeling bij de Raad van State plaatsvinden. In dit verband dienen alle beroepsgronden gedurende de beroepstermijn worden aangevoerd, na de beroepstermijn mogen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

 

Amsterdam, 2 maart 2016

burgemeester en wethouders

 

 

mr. A.H.P. van Gils mr. E.E. van der Laan

secretaris burgemeester

Naar boven