Uitbreiding 30 km zoneWestrik

Logo Breda

DV16VB0435 d.d. 2 maart 2016

 

Burgemeester en wethouders van Breda

Gelet op:

De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;

Het Algemeen Mandaatbesluit Breda 2014, vastgesteld door burgemeester en wethouders op 15 juli 2014, van kracht geworden op 1 augustus 2014, inzake de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten.

Overwegende:

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor de onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Uit het oogpunt van:

  • Het verzekeren van de veiligheid op de wegen

  • Het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden.

Is het gewenst om

De 30 km zone op de Westrik uit te breiden. Een en ander zoals opgenomen op de bij besluit behorende tekening ‘Verkeersbesluittekening Westrik 30 km-zone’ met tekeningnummer 297871.

Motivering

De aanleg van de woongebieden Westrik en Saval gelegen aan de Westrik vormen aanleiding om de bestaande 30 zone in Prinsenbeek verder uit te breiden naar de Westrik ter hoogte van de spoorlijn. De functie van de weg is veranderd en heeft nu meer een verblijfsfunctie dan een ontsluitingsfunctie. Daarom is het wenselijk om ook hier een maximumsnelheid van 30 km/u in te stellen.

De 30 km zone op de Westrik wordt uitgebreid. Ter hoogte van de spoorlijn wordt het bord A1(30) zone, 30 km zone, geplaatst. Bij de bestaande grens van de 30 km zone Westrik-Zuidlaan wordt het zonebord verwijderd.

Belangenafweging

Gezien de veranderde functie van de Westrik is het wenselijk de Westrik tot aan de spoorlijn toe te voegen aan de bestaande 30 km zone van Prinsenbeek. Bij het karakter van het gebied pas een maximumsnelheid van 30 km/u. Enkel de maximumsnelheid op het betreffende gedeelte van de Westrik wordt verlaagd. Bedrijven en woningen in de omgeving blijven op dezelfde manier bereikbaar.

Niet is gebleken dat belanghebbenden onevenredig worden benadeeld dan wel dat door de te nemen maatregelen een onduidelijke verkeerssituatie zou ontstaan.

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de politie Breda.

Besluiten

  • I.

    De bestaande 30 km zone van de Prinsenbeek uit te breiden op de Westrik tot aan de spoorlijn. In verband hiermee wordt het bord A1(30) zone, 30 km zone, geplaatst ter hoogte van de spoorlijn. Bij de bestaande 30 km zone grens Westrik-Zuidlaan wordt het zonebord verwijderd.

  • II.

    Een en ander zoals opgenomen op de bij besluit behorende tekening ‘Verkeersbesluittekening Westrik 30 km-zone’ met tekeningnummer 297871.

  • III.

    De datum van openbaarmaking van dit verkeersbesluit te bepalen op woensdag 2 maart 2016.

 

Breda, 2 maart 2016.

Hoogachtend,

burgemeester en wethouders van Breda,

namens dezen,

Medewerker beleid & advies

 

 

A.Kuijpers.

Ter inzage

Het verkeersbesluit is voor een ieder in te zien via www.officielepublicaties.nl of www.overheid.nl. Nadere informatie kan worden ingewonnen bij de heer Geschiere via telefoonnummer 14 076.

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, hiertegen binnen zes weken na de dag waarop dit besluit bekend is gemaakt, een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van Burgemeester en Wethouders van Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda. Het maken van bezwaar schorst niet de werking van dit besluit.

Het bezwaarschrift moet ten minste bevatten:

  • a.

    naam en adres

  • b.

    de dagtekening

  • c.

    omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift gericht is; Verkeersbesluit ‘Uitbreiding 30 km zone Westrik’

  • d.

    de gronden van het bezwaar

U wordt verzocht, indien mogelijk, een kopie van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, mee te zenden.

Indien een bezwaarschrift is ingediend kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank binnen het rechtsgebied waar de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft, een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening (waaronder schorsing) indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor de behandeling van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

Bijlage onderdeel uitmakend van dit besluit

‘Verkeersbesluittekening Westrik 30 km-zone’ met tekeningnummer 297871

Naar boven