Kennisgeving

Logo Amsterdam

Ontwerpbestemmingsplan Zuidwest Kwadrant en ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder

 

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening alsmede artikel 110c van de Wet geluidhinder het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 16 februari 2016 het ontwerpbestemmingsplan Zuidwest Kwadranten het bijbehorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden zoals bedoeld in de Wet geluidhinder, vrijgegeven voor terinzagelegging.

 

Bestemmingsplan

Het plangebied wordt begrensd door het hart van de Tussen Meer in het noorden, het midden van de waterloop Hoekenesgracht in het oosten, het midden van de waterloop Slotervaart in het zuiden, het hart van de Baden Powellweg in het westen;

 

Hogere waarden

De voorkeurswaarden voor geluid, zoals aangegeven in de Wet geluidhinder, zullen ter plaatse van de 4 meest westelijk gelegen woningen aan de Nierkerkestraat worden overschreden vanwege het wegverkeer aan de Baden Powellweg. Omdat geluid reducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere geluidwaarden vast te stellen.

 

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Zuidwest Kwadrant met de daarbij behorende stukken en het hierbij behorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder liggen met ingang van donderdag 3 maart 2016 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op:

 

Het stadsdeel Nieuw-West, Osdorpplein 1000, Amsterdam. Bel voor openingstijden,

14 020 of kijk op www.nieuwwest.amsterdam.nl

 

Het ontwerpbestemmingsplan Zuidwest Kwadrant met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.F1307BPSTD-OW01.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

 

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam.

 

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam. Per adres: directeur rve Ruimte en Duurzaamheid, t.a.v.,

mw. P.E. Brouwer-Stam, team Nieuw-West, postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

 

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kunnen worden ingebracht bij burgemeester en wethouders van Amsterdam. Per adres: directeur rve Ruimte en Duurzaamheid,

t.a.v. mw. P.E. Brouwer-Stam, team Nieuw-West, postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

 

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met mw. P.E. Brouwer-Stam, Ruimte en Duurzaamheid, team Nieuw-West, telefoonnummer 14 020.

 

Amsterdam, 2 maart 2016

burgemeester en wethouders,

 

A.H.P. van Gils

gemeentesecretaris

 

mr. E.E. van der Laan

burgemeester

Naar boven