Vaststelling bestemmingsplan “12e Septemberlaan Noorbeek – eerste wijziging BP gemeentehuis Eijsden-Margraten” en reactieve aanwijzing

Logo Eijsden-Margraten

Burgemeester en wethouders van Eijsden-Margraten maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Eijsden-Margraten op 15 december 2015 het bestemmingsplan ´12e Septemberlaan Noorbeek – eerste wijziging BP gemeentehuis Eijsden-Margraten’ (planidentificatienummer NL.IMRO.1903.BPKOM07005-VG01) gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Plangebied

Het plangebied bestaat uit twee deelgebieden. Het ene deelgebied betreft de locatie aan de 12e Septemberlaan te Noorbeek waar de bouw van vijf woningen mogelijk wordt gemaakt. Het andere plangebied betreft diverse percelen in de nabijheid van het gemeentehuis aan het Amerikaplein te Margraten, waar acht directe bouwtitels worden onttrokken.

 

Reactieve aanwijzing

Bij besluit van 26 januari 2016 hebben Gedeputeerde Staten van Limburg een reactieve aanwijzing gegeven voor het bestemmingsplan “12e Septemberlaan Noorbeek – eerste wijziging BP gemeentehuis Eijsden-Margraten”. De provincie acht het bestemmingsplan niet in overeenstemming met de Omgevingsverordening Limburg 2014. Dit betekent dat het bestemmingsplan niet in werking treedt voor het gedeelte met de bestemming ‘Wonen’.

 

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken én de reactieve aanwijzing van de provincie Limburg liggen vanaf donderdag 25 februari 2016 tot en met woensdag 6 april 2016 ter inzage in het gemeentehuis, Amerikaplein 1 te Margraten. Voor inzage in het vastgestelde bestemmingsplan kunt u contact opnemen met het KlantContactCentrum via telefoonnummer 14 043 of 043 458 8488. Het bestemmingsplan is tevens te raadplegen via de website www.eijsden-margraten.nl en via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1903.BPKOM07005-VG01.

 

Mogelijkheid beroep

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijze niet kan worden verweten dat zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, kunnen binnen de termijn van terinzagelegging tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor zover het de aangebrachte wijzigingen betreft kan beroep worden ingesteld door degene die belanghebbende is geworden.

Voor het indienen van een beroep wordt griffierecht geheven.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt, met uitsluiting van het gedeelte met de bestemming ‘Wonen’, in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn – naast het indienen van beroep – een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Beroep tegen reactieve aanwijzing

Een belanghebbende kan op grond van het bepaalde in artikel 8.2 Wet ruimtelijke ordening beroep instellen tegen de reactieve aanwijzing van Gedeputeerde Staten van Limburg bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De termijn voor het ndienen van een beroepsschrift tegen de reactieve aanwijzing vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd en loopt gelijk aan de termijn waarbinnen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt.

Ook ten aanzien van het aanwijzingsbesluit van Gedeputeerde Staten van Limburg hebben belanghebbenden de mogelijkheid om, indien een spoedeisend belang dit vereist, binnen de termijn een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Eijsden-Margraten, 24 februari 2016

Burgemeester en wethouders van Eijsden-Margraten,

De secretaris, Mathea Severeijns

De burgemeester, Dieudonné Akkermans

 

Naar boven