Vooraankondiging en inspraakprocedure bestemmingsplan St.-Annaparochie

Logo het Bildt

Vooraankondiging

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) en artikel 3:12 Algemene wet bestuursrecht (Awb), geven burgemeester en wethouders van het Bildt kennis van de voorbereiding van het bestemmingsplan St.-Annaparochie.

Het betreft hier een formele vooraankondiging op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening. In het kader van de inspraak zal gelegenheid worden geboden tot het indienen van een reactie op het voorontwerpbestemmingsplan. Tevens is in het kader van het overleg ex artikel 3.1.1. Bro advies gevraagd aan een aantal overheidsinstanties.

Inspraak

Met ingang van donderdag 25 februari 2016 ligt het voorontwerpbestemmingsplan St.-Annaparochie, gedurende vier weken ter inzage in het gemeentehuis, afdeling Wonen&Werken, van Harenstraat 47 te St.-Annaparochie gedurende de openingstijden van het gemeentehuis op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur en op woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur en tijdens openingstijden in de Openbare Bibliotheek, Beuckelaerstraat 2 te St.-Annaparochie. Op www.hetbildt.nl kunt u meer informatie over het bestemmingsplan vinden.

Tevens kunt u het plan raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0063.StAnna-VO01

Gedurende deze termijn van vier weken (tot 24 maart 2016) kan een ieder reageren op dit voorontwerpbestemmingsplan en een inspraakreactie naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. De schriftelijke reacties moeten gericht worden aan: het college van burgemeester en wethouders, Postbus 34, 9076 ZN St.-Annaparochie.

Mondeling kan worden gereageerd en ingesproken tijdens de inloopmiddag op woensdag 16 maart 2016 tussen 13.30 uur en 16.30 uur in het gemeentehuis aan de van Harenstraat 47 te St.-Annaparochie.

Het plan

Het bestemmingsplan St.-Annaparochie omvat de integrale herziening van de planologische regelgeving voor het dorp St.-Annaparochie en heeft betrekking op vrijwel alle gronden binnen de bebouwde kom van St.-Annaparochie, inclusief de bedrijventerreinen en het AZC.

Dit bestemmingsplan heeft primair een conserverend karakter. Dit betekent dat het plan zich vooral richt op een goede beheersregeling voor de huidige situatie. Het plan biedt verder mogelijkheden voor ruimtelijke en functionele ontwikkelingen op perceelsniveau.

Opgemerkt die te worden dat het bestemmingsplan St.-Annaparochie – Zuidwest geen deel uit maakt van het plangebied. Dit geldt eveneens voor het ontwerpbestemmingsplan St.-Annaparochie – Ulbe van Houtenlocatie.

En verder ……

Met de ter-inzage-legging van het voorontwerpbestemmingsplan begint de inspraakprocedure die voorafgaat aan de vaststellingsprocedure van het uiteindelijke bestemmingsplan. Afhankelijk van de reacties die worden ontvangen, kan het college van burgmeester en wethouders nog veranderingen aanbrengen in het plan. Daarna begint de vaststellingsprocedure, waarbij een ieder de gelegenheid krijgt om zijn/haar zienswijzen kenbaar te maken bij de gemeenteraad.

Naar boven