Bekendmaking goedkeuringsbesluit dijkverbeteringsproject Dijkvernageling Lekdijk Vianen.
Logo Utrecht
ONDERWERP
Gedeputeerde Staten van Utrecht hebben op 24 maart 2015 goedkeuring verleend aan het projectplan Dijkvernageling Lekdijk Vianen zoals op 27 februari 2015 vastgesteld door het Algemeen Bestuur van Waterschap Rivierenland. De dijkverbetering betreft een lengte van ca. 250 meter primaire waterkering binnen de gemeente Vianen.
Een binnenwaartse verbetering uitgevoerd in grond is op deze locatie niet mogelijk vanwege de hoge archeologische waarde van de stadsgracht in Vianen. Bij de gekozen versterkingsmethode dijkvernageling zorgen nagels als het ware voor een soort wapening van de grond waarmee de stabiliteit van de dijk wordt verbeterd.
PROCEDURE
GS van Utrecht zijn op grond van de artikelen 5.8 en 5.12 van de Waterwet belast met de gecoördineerde voorbereiding, waaronder gelijktijdige bekendmaking van besluiten die nodig zijn ter uitvoering van het projectplan Dijkvernageling Lekdijk Vianen.
Het ontwerp-projectplan, het m.e.r.beoordelingsbesluit en de ontwerp-Omgevingsvergunning (bouwen) van de gemeente Vianen met vergunningaanvraag hebben ter inzage gelegen van 9 oktober 2014 tot en met
19 november 2014. Er is een zienswijze tegen het projectplan ingediend, die niet tot een wijziging van het projectplan heeft geleid.
INZAGE
Vanaf 1 april 2015 tot en met 12 mei 2015 liggen het provinciale goedkeuringsbesluit, het vaststellingsbesluit van het waterschap, het door het waterschap vastgestelde projectplan met Nota van beantwoording, het m.e.r.-beoordelingsbesluit van de provincie, en de Omgevingsvergunning (bouwen) van de gemeente Vianen met relevante stukken tijdens kantooruren ter inzage bij:
  • de provincie Utrecht, in het provinciehuis, Archimedeslaan 6, 3508TH Utrecht (melden bij de receptie);
  • het waterschap Rivierenland, De Blomboogerd 1, 4003BX Tiel (melden bij de receptie);
  • de gemeente Vianen, in het stadhuis, Voorstraat 30, 4132AS Vianen.
Bovengenoemde stukken staan ook op de website van waterschap Rivierenland:
http://www.dijkverbetering.waterschaprivierenland.nl/common/projecten/lekdijk-vianen/dijkvernageling-lekdijk-vianen.html
BEROEP
Gedurende de inzagetermijn (1 april 2015 tot en met 12 mei 2015) kunnen belanghebbenden beroep aantekenen tegen het besluit tot goedkeuring van het vastgestelde projectplan en de overige definitieve besluiten wanneer:
  • -
    zij tijdens de terinzagelegging van ontwerpprojectplan en ontwerpbesluiten een zienswijze hebben ingediend;
  • -
    zij redelijkerwijs geen zienswijze hebben kunnen indienen.
Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet voldoen aan de inhoudsvereisten zoals aangegeven in artikel 6.5 van de Algemene wet bestuursrecht. Het projectplan en de onderliggende besluiten vallen onder de Crisis-en herstelwet. Ingevolge deze Wet en het Besluit uitvoering Crisis-en herstelwet dienen de beroepsgronden op straffe van niet-ontvankelijkheid in het beroepschrift te worden opgenomen en kunnen deze na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.
Degene die beroep instelt, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen, indien sprake is van onverwijlde spoed gelet op de betrokken belangen. Als gedurende de beroepstermijn om een voorlopige voorziening is verzocht, wordt het besluit niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek tot voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.
INLICHTINGEN
Voor nadere inlichtingen over deze terinzagelegging kunt u zich wenden tot mevr. I.M. Bekkers
tel. 030-2583392.
Naar boven