Logo Utrecht (Utr)
Ontwerpbestemmingsplan Het nieuwe Zandpad en ontwerpbesluit omgevingsvergunning, Utrecht (Utr)

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken bekend dat met ingang van 10 april 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan Het nieuwe Zandpad. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, regels, een verbeelding en (onderzoeks)bijlagen en is vastgelegd in het digitale bestand NL.IMRO. 0344. BPZANDPAD-ON01.gml;

  • de ontwerp omgevingsvergunning (HZ_WABO-15-04805) voor het bouwen van een hulp aanlooppost (HAP).

Plangebied en doelstelling bestemmingsplan

Het plangebied ligt tussen de Marnixlaan/Einsteindreef, de Brailledreef, de Rioolwaterzuivering en de as van de rivier de Vecht en omvat daarnaast aan de noordzijde en aan de zuidzijde van de Marnixlaan/Einsteindreef, over een lengte van respectievelijk circa 300 meter en 400 meter het Zandpad met de bijhorende infrastructuur, de oever van de Vecht en de Vecht tot de as van de rivier.

Op de locatie Het nieuwe Zandpad wordt ruimte gemaakt voor de huisvesting van alle 162 raamprostitutiebedrijven van Utrecht binnen de komende 10 jaar. Naast de 162 werkruimten maakt dit bestemmingsplan ook de daarbij behorende voorzieningen mogelijk, zoals kantoorruimten voor de bedrijven, een hulpverleningspost, parkeerplaatsen en een wandelpad.

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De omgevingsvergunning voor de Hulp Aanlooppost (HAP) wordt gecoördineerd met het bestemmingsplan.

Inzien

Een papieren versie van het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning liggen met ingang van 10 april 2015 gedurende zes weken, dus tot en met 21 mei 2015, ter inzage bij

Balie Bouwen Wonen en Ondernemen

Stadskantoor, Stadsplateau 1, Utrecht

Open van maandag tot en met vrijdag (zonder afspraak) van 9.00 tot 17.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar via:

Het digitale ontwerpbestemmingsplan via de landelijke website is authentiek.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, afdeling Gebiedsontwikkeling

T.a.v. mevrouw mr. A.C. van Vliet

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van: zienswijze ontwerpbestemmingsplan Het nieuwe Zandpad of zienswijze ontwerp omgevingsvergunning HAP.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch een afspraak maken met mevrouw mr. A.C. van Vliet tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging (via telefoonnummer 030- 2860000).

U kunt een zienswijze niet via e-mail of anderszins digitaal indienen.

Naar boven