Logo Leidschendam-Voorburg
Vestiging voorkeursrecht in het kader van de 2e fase Verbindingsweg Stompwijk, Leidschendam-Voorburg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg maken op grond van artikel 7 lid 1 Wet voorkeursrecht gemeenten (hierna: Wvg) bekend dat de raad van de gemeente Leidschendam-Voorburg op 7 april 2015 op grond van het bepaalde in artikel 5 Wvg heeft besloten percelen aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. Deze aanwijzing heeft betrekking op percelen in de variant 4H voor de Verbindingsweg Stompwijk, te weten die percelen die gelegen zijn tussen de Huyssitterweg en de Tuinbouwweg te Leidschendam. Het is een uitbreiding van het gebied waarop bij raadsbesluit van 3 maart 2015 reeds een voorkeursrecht is gevestigd. Het definitieve tracé van de Verbindingsweg is onderwerp van nader onderzoek. Met deze aanwijzing wordt beoogd het zoekgebied naar het definitieve tracé van de Verbindingsweg te vergroten. Om de Verbindingsweg planologisch mogelijk te maken dient nog een bestemmingsplan vastgesteld te worden, waarbij de betreffende percelen de aanduiding krijgen van toekomstige locatie voor een (verbindings)weg met bijbehorende voorzieningen, alle niet-agrarisch en nader uit te werken. De percelen zijn nader aangegeven op het bij het raadsbesluit behorende kadastraal overzicht met de daarbij behorende perceellijst.

Geldigheidsduur

Deze aanwijzing vervalt van rechtswege drie jaar na dagtekening van het raadsbesluit, tenzij voor dat tijdstip een bestemmingsplan of inpassingsplan is vastgesteld, in welk geval de aanwijzing van rechtswege vervalt tien jaar na de inwerkingtredeng van het bestemmingsplan onderscheidenlijk inpassingsplan.

Inwerkingtreding

Het raadsbesluit treedt in werking de dag na publicatie in de Staatscourant van 8 april 2015.

Aanbiedingsplicht

Nadat het besluit van de raad in werking is getreden, moeten eigenaren en beperkt zakelijk gerechtigden van de in het voorstel begrepen percelen, wanneer zij hun percelen dan wel daarop gevestigde zakelijke rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Leidschendam-Voorburg te koop aanbieden.

Bezwaar en voorlopige voorziening tegen het genomen raadsbesluit

Als u belanghebbende bent en het niet eens bent met dit besluit van de raad, dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag van publicatie van het besluit in de Staatscourant een bezwaarschrift indienen bij raad van de gemeente Leidschendam-Voorburg (correspondentieadres: Postbus 1005, 2260 BA Leidschendam). Het bezwaarschrift moet ten minste uw naam en adres bevatten, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en de gronden van het bezwaar en voorzien zijn van uw handtekening.

Omdat het indienen van een bezwaarschrift de werking van dit besluit niet opschort, kunt u desgewenst de voorzieningenrechter van de Rechtbank ’s-Gravenhage (correspondentieadres: Postbus 20302, 2500 EH ’s‑Gravenhage) verzoeken om het treffen van een voorlopige voorziening.

Terinzage

Het raadsbesluit met het bijbehorende kadastraal overzicht en overige stukken ligt met ingang van 9 april 2015 tot en met 20 mei 2015 ter inzage in het Servicecentrum van de gemeente Leidschendam-Voorburg aan Koningin Wilhelminalaan 2 te Leidschendam en het Werkplein Corbulo aan de Prins Bernardlaan 83 te Voorburg. Uitsluitend na het maken van een afspraak via het digitaal loket op de website van de gemeente Leidschendam-Voorburg of via telefoonnummer 14070 kunnen de stukken worden ingezien.

De betrokken eigenaren en beperkt zakelijk gerechtigden ontvangen één dezer dagen een afzonderlijke kennisgeving.

Leidschendam, 8 april 2015

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg, B.J.D. Huykman, secretaris

J.W. van der Sluijs, burgemeester

Naar boven