Verkeersbesluit
Logo Landsmeer
Besluitnummer: VB2015-004 (Laden en lossen Burgweg)
Bevoegdheid: Burgemeester en wethouders van Landsmeer
Inleiding:
Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of de verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepaling inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.
Op de openbare weg Burgweg kunnen de leveranciers niet laden en lossen, door geparkeerde auto’s. Om de doorstroming van het verkeer te verbeteren en beschadigingen van geparkeerde auto’s te voorkomen is het wenselijk om de reeds gerealiseerde opstel ruimte een laad en los plaats aan te wijzen.
Op grond van artikel 2 lid 1 onder c van het Wvw 1994, “het instandhouden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan”, acht het college van Burgemeester en Wethouders het noodzakelijk twee borden E7 te plaatsen uit het RVV 1990 bijlage 1.
Overwegingen ten aanzien van het besluit
Overwegende dat:
  • Leveranciers van de winkels in het centrum van Landsmeer moeilijk kunnen bevoorraden wanneer de parkeerruimte vóór de winkels wordt bezet door auto’s
  • Het laden en lossen niet is gereguleerd. Dit betekent dat chauffeurs hun vrachtwagen op diverse plaatsen parkeren. Ze blokkeren hiermee geparkeerde auto’s, blokkeren de straat of staan (deels) op het trottoir geparkeerd. Dit gedrag is vanuit de verkeersveiligheid en bereikbaarheid niet gewenst. Daarom is een plaats gerealiseerd waar laden en lossen geen overlast oplevert
  • alleen de borden nog geplaatst moeten worden.
  • overleg met de politie heeft plaatsgevonden en dat zij positief adviseert op het onderstaande besluit.
BESLUIT
  • 1.
    Wij besluiten op grond van bovenvermelde om een laad en losplaats in te stellen op de Burgweg door het plaatsen van 2 borden E7 uit het RVV 1990 bijlage 1 zoals aangegeven op aangehechte situatietekening;
  • 2.
    Te bepalen, dat genoemde verkeersmaatregel in werking treedt na het verlopen van de bezwaar termijn.
Aldus vastgesteld in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Landsmeer, op 17 maart 2015.
Mw. Mr. A.C. Nienhuis dhr drs P.A. Menting MBA
burgemeester secretaris
Mededelingen
Bezwaar- of beroepsclausule
Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u tegen dit besluit binnen 6 weken na de dag van toezending een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en wethouders, Postbus 1, 1120 AA Landsmeer.
Het bezwaarschrift moet worden ondertekende en moet tenminste bevatten:
  • A.
    de naam en het adres van de indiener;
  • B.
    de dagtekening;
  • C.
    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht
  • D.
    de gronden van het bezwaar
Dit bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet.
Op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank te Haarlem, sector bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voorwaarde is wel dat u ook bezwaar hebt gemaakt.
U kunt het verzoek voorlopige voorziening ook digitaal indienen bij de genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.]
Naar boven