Vastgesteld bestemmingsplan Mutserdpolder
Logo De Friese Meren
Met ingang van 1 mei 2015 ligt gedurende 6 weken het op 17 maart 2015 door de gemeenteraad van de Friese Meren gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Mutserdpolder, het bijbehorende raadsbesluit en overige bijbehorende stukken ter inzage.
 
Plangebied
Het plangebied bevindt zich aan de westzijde van de bebouwde kom Lemmer en direct ten zuiden van de Grutte Brekken. De Mutserdpolder ligt “opgesloten” tussen het Stroomkanaal aan de oostzijde, het Prinses Margrietkanaal aan de westzijde en de Plattedijk aan de zuidzijde. Binnen het plangebied bevinden zich enkele woningen en een voormalig agrarisch bedrijf, het watersportcentrum “Tacozijl”, agrarische gronden, en een deel van het Stroomkanaal respectievelijk Prinses Margrietkanaal met bijbehorende oevers.
 
Doel
Het bestemmingsplan is ter actualisatie van het huidige, op onderdelen verouderde bestemmingsplan en is voornamelijk conserverend van aard.
 
Wijzigingen
Bij de vaststelling zijn enkele wijzigingen aangebracht:
Wijzigingen naar aanleiding van een ingediende zienswijze:
De in artikel 5 “Recreatie” in lid 5.2.3 sub c aangegeven maximaal toegestane bouwhoogte van 6 meter voor vlaggenmasten is gewijzigd in een bouwhoogte die niet meer dan 10 meter mag bedragen, waarbij de in dit artikellid opgenomen beperking tot een bepaald aantal vlaggenmasten is vervallen.
Voor nadere informatie wordt verwezen naar de Reactienota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen.
 
Waar ter inzage
Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien bij:
• de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure
• het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)
• het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88).
Daarnaast zijn het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken te raadplegen via de gemeentelijke website www.defriesemeren.nl . Het bestemmingsplan is ook te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn= NL.IMRO.1921.BPLEM14MUTSERDPOLD-VA01
Beroep
Gedurende de termijn van ter inzage legging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:
  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;
  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;
  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.
Ook bestaat de mogelijkheid om naast het instellen van beroep, een verzoek te richten tot de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag) om een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.
 
Inwerkingtreding
Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroeps-termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op dit verzoek is beslist.
 
Vragen?
Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met één van de medewerkers van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14.
Naar boven