Logo Roosendaal
M.e.r.-beoordeling Biomineralen BV, Roosendaal

Biomineralen BV is voornemens om een omgevingsvergunning in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht aan te vragen voor de oprichting van een inrichting aan de Potendreef 4 te Roosendaal. Het voornemen omvat het oprichten van een fabriek voor het drogen en pelleteren van dikke fractie varkensmest tot een korrelproduct, met een omvang van maximaal 150.000 ton per jaar.

Ingevolge artikel 7.2 van de Wet milieubeheer en categorie 18.1 van bijlage D van het Besluit milieueffectrapportage is deze voorgenomen activiteit m.e.r.-beoordelingsplichtig. Dit houdt in dat het college van burgemeester en wethouders van Roosendaal, alvorens de aanvraag om omgevingsvergunning in behandeling te nemen, dient te beslissen of er voor de voorgenomen activiteit een milieueffectrapportage (hierna: m.e.r.) moet worden opgesteld. Een m.e.r. moet worden opgesteld indien sprake is van een activiteit die belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben. Daarbij dient, aldus artikel 7.17, derde lid van de Wet milieubeheer, rekening te worden gehouden met de in bijlage III bij de EEG-richtlijn milieueffectbeoordeling aangegeven criteria. Na toetsing van de voorgenomen activiteit hebben burgemeester en wethouders van Roosendaal besloten dat voor deze activiteit geen m.e.r. opgesteld hoeft te worden.

De beschikking met de bijbehorende stukken liggen vanaf 27 maart 2015 gedurende zes weken ter inzage bij de gemeente Roosendaal. De stukken zijn in te zien op het stadskantoor, Stadserf 1 te Roosendaal van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 12.00 uur en ‘s middags op afspraak. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Dhr. B. Looymans van het Team Vergunningen, telefonisch te bereiken op (0165) 579 524.

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staat. U kunt uw bezwaren tegen dit m.e.r.-beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedures van het uiteindelijke besluit, te weten de omgevingsvergunning in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Roosendaal, 27 maart 2015.

Naar boven