Vastgestelde beheersverordening Leeuwarden – Tusken Moark en Ie
Logo Leeuwarden
De gemeenteraad van Leeuwarden heeft op 9 maart 2015 de beheersverordening Leeuwarden – Tusken Moark en Ie vastgesteld.
Plangebied
Het verordeningsgebied ligt ten noorden van de N355 (Groningerstraatweg) en langs de noordelijke grens van de bebouwde kom van de stad Leeuwarden. De zuidgrens van het verordeningsgebied ligt grotendeels over de zuidelijke berm van de N355. De noordgrens ligt grotendeels evenwijdig aan de zuidelijke grens en op ca. 700 m afstand daarvan. Op hoofdlijnen gaat het om de woonwijk Blitsaerd die al ten dele is gerealiseerd.
Actualisatie verouderd plan
Met de beheersverordening wordt het bestemmingsplan Tusken Moark en Ie grotendeels vervangen. Het oostelijk deel van het bestemmingsplan is niet meegenomen in deze beheersverordening.
Aanleiding voor deze beheersverordening is het feit dat het bestaande bestemmingsplan is verouderd. Het opstellen van deze verordening hangt samen met het beleid van de gemeente Leeuwarden om verouderde bestemmingsplannen te herzien. Dit beleid is gebaseerd op de wettelijke verplichting om bestemmingsplannen eenmaal in de 10 jaar te herzien.
Inhoud van de beheersverordening
Het gaat in een beheersverordening om het vastleggen van de bestaande situatie. Daarbij betreft het niet alleen de "waarneembaar" bestaande situatie (datgeen wat feitelijk aanwezig is of nog kan worden gebouwd op basis van een vergunning), maar ook de planologisch bestaande situatie (hieronder vallen de ontwikkelingen die in het bestemmingsplan dat vervangen wordt al mogelijk waren, maar die nog niet gerealiseerd zijn. Er worden in deze beheersverordening dan ook geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt.
Daarnaast zijn de archeologische verwachtingswaarden (Waarde – Archeologie 2 en 3), de aanwezige hogedruk aardgastransportleiding (Leiding – Gas) en de aanwezige cultuurhistorische waarden (Waarde – Cultuurhistorie) opgenomen. Eén en ander vanuit nieuwe wettelijke verplichtingen.
Inzage
De vastgestelde beheersverordening met bijbehorende stukken kunt u inzien:
  • in het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over de verordening.
  • via de websites:
  • www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0080.04014BV-VG01
  • www.leeuwarden.nl/ruimtelijke-plannen
Geen bezwaar en beroep
Tegen de vaststelling van een beheersverordening is geen bezwaar en/of beroep mogelijk.
Naar boven