Ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerreinen Stad Coevorden en ontwerpbesluiten hogere en maximaal toelaatbare grenswaarden vanwege industrielawaai Leeuwerikenveld I
Logo Coevorden
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maakt op grond van artikel 3.8 lid 1 Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerreinen Stad Coevorden vanaf morgen ter inzage ligt. Vanaf morgen liggen ook de bijbehorende ontwerpbesluiten voor hogere grenswaarden en maximaal toelaatbare grenswaarden vanwege industrielawaai Leeuwerikenveld I ter inzage.
Het ontwerp bestemmings plan Het bestemmingsplan is een actualisatie van de geldende bestemmingsplannen voor de bedrijventerreinen rondom de stad Coevorden. In het bestemmingsplan leggen we de bestaande situatie vast. Daarnaast omvat het bestemmingsplan die gebieden waarvoor de geluidszone Leeuwerikenveld I van toepassing is.
De ontwerpbesluiten
In het bestemmingsplan wordt (een gedeelte van) de gewijzigde geluidszone van het industrieterrein Leeuwerikenveld I opgenomen. Voor woningen die binnen deze geluidszone liggen, gelden geluidsnormen vanuit de Wet geluidhinder voor geluidsgevoelige bestemmingen. Hiervoor moeten hogere grenswaarden (HGW’s) en Maximaal Toelaatbare Grenswaarden (MTG’s) vastgesteld worden.
Wanneer en waar kunt u de stukken inzien ?
Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpbesluiten liggen van dinsdag 24 maart 2015 tot en met woensdag 6 mei 2015 voor eenieder ter inzage. De stukken zijn in te zien tijdens de openingsuren van het Klantcontactcentrum bij de publieksbalie in het Hof van Coevorden, Kasteel 1 in Coevorden. Na telefonische afspraak is inzage in de stukken buiten openingstijden mogelijk. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.
Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal te bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan IDN-nummer is: NL.IMRO.0109.200BP00004-0002.
Zienswijze
Eenieder kan zijn of haar zienswijze mondeling of schriftelijk bij de gemeenteraad indienen. Schriftelijke zienswijzen kunnen gestuurd worden naar Postbus 2, 7740 AA te Coevorden. Degene die mondelinge zienswijze naar voren wil brengen, dient dit uiterlijk een week voor afloop van bovenstaande termijn kenbaar te maken. Hiertoe dient telefonisch contact opgenomen te worden met het Klantcontactcentrum in het Hof van Coevorden voor het maken van een afspraak (telefoonnummer 14 0524). Alleen als u nu uw zienswijze naar voren brengt, kunt u in een later stadium in beroep gaan.
Schriftelijke zienswijzen tegen de ontwerpbesluiten voor de hogere en maximaal toelaatbare grenswaarden kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden, Postbus 2, 7740 AA Coevorden. Voor mondelinge reacties kan telefonisch contact opgenomen worden met de afdeling Publiekservice, team Vergunningen (de heer W. Masselink), telefoonnummer 14 0524, voor het maken van een afspraak.
 
Coevorden, 23 maart 2015
Naar boven