Vastgesteld bestemmings- en exploitatieplan Duin-Vlagheide, deelgebied I
Logo Schijndel
Burgemeester en wethouders van Schijndel maken bekend, dat voor het gebied Duin-Vlagheide, deelgebied I een bestemmingsplan is vastgesteld. Voor het plangebied van dit bestemmingsplan, is naast het bestemmingsplan ook een exploitatieplan vastgesteld.
Bestemmingsplan Duin-Vlagheide, deelgebied I
Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 3.8, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening ligt met ingang van 20 maart 2015 gedurende zes weken, voor eenieder ter inzage het door de gemeenteraad op 5 maart 2015 genomen besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Duin-Vlagheide deelgebied I (NL.IMRO.0844.BPDI-VG01), met de hierbij behorende stukken.
Het vastgestelde bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied begrensd aan de zuidzijde van het bedrijventerrein Duin. In het Noorden begrenst door het Duits Lijntje en in het Oosten door het bedrijf van Van Swaay en in het Zuidwesten door Vlagheide.
Gelet op het nieuwe beleidskader zoals dit in het beeldkwaliteitsplan en structuurvisie is vastgelegd is het wenselijk om voor het plangebied een nieuw bestemmingsplan op te stellen. Vanwege een andere verkaveling en in verband hiermee is ook in een andere ontsluiting voorzien. Vandaar dat een herziening van dit bestemmingsplan noodzakelijk is.
 
Exploitatieplan Duin-Vlagheide, deelgebied I
Tevens ligt ingevolge artikel 6.12, lid 4, van de Wet ruimtelijke ordening het vastgestelde exploitatieplan de Duin-Vlagheide, deelgebied I  (NL.IMRO.0844.EPDI-VG01), met de hierbij behorende stukken, ter inzage. Dit exploitatieplan heeft betrekking op het gehele gebied van het bestemmingsplan Duin-Vlagheide, deelgebied I. Voor dit gebied was het kostenverhaal nog niet verzekerd en is het noodzakelijk eisen te stellen aan de inrichting. Om deze redenen is eveneens een exploitatieplan opgesteld en wordt voldaan aan de verplichting zoals in artikel 6.12 Wet ruimtelijke ordening is opgenomen.
De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan geen wijzigingen aangebracht in de regels en verbeelding van dit bestemmingsplan, maar wel wijzigingen aangebracht in het exploitatieplan ten opzichte van de ontwerpen van deze plannen, zoals deze eerder ter inzage hebben gelegen. De wijzingen houden in hoofdlijnen het volgende in:
  • 1.
    Het verduidelijken van het voorgenomen verwervingsbeleid;
  • 2.
    Het verwerken van enige financiële aanpassingen;
  • 3.
    Het toevoegen van een afwijkingsmogelijkheid;
  • 4.
    Het aanpassen van een aantal bijlagen.
 
Terinzageligging
De door de gemeenteraad genomen besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en tot vaststelling van het exploitatieplan, liggen, met bijbehorende stukken, met ingang van 20 maart 2015 gedurende zes weken, voor eenieder ter inzage bij het informatiecentrum van de gemeente Schijndel, Markt 20 te Schijndel. Tevens kunnen alle stukken ook geraadpleegd worden op de website van de gemeente Schijndel (www.schijndel.nl) en van www.ruimtelijke plannen.nl. (vanaf 20 maart 2015 beschikbaar). 
Naast het bestemmings- en het exploitatieplan Duin-Vlagheide, deelgebied I liggen ook ter inzage:
  • 1.
    het besluit van de gemeenteraad d.d. 5 maart 2015;
  • 2.
    De Zienswijzennota bestemmingsplan Duin-Vlagheide, deelgebied I.
 
Beroep
Vanaf de dag na ter inzage legging van de stukken (vanaf 20 maart 2015) kan gedurende 6 weken (dus tot uiterlijk 1 mei 2015) beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan en/of tegen de gewijzigde vaststelling van dit exploitatieplan, door:
  • 1.
    een belanghebbende, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad tegen het ontwerp-bestemmingsplan resp. het ontwerp-exploitatieplan naar voren heeft gebracht;
  • 2.
    een belanghebbende, die kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;
  • 3.
    een belanghebbende, die bezwaar heeft tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmings- resp. het exploitatieplan zijn aangebracht.
 
Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van beroep.
De besluiten tot vaststelling van dit bestemmingsplan en van het exploitatieplan treden daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan treedt het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan en/of het besluit tot vaststelling van het exploitatieplan niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet apart worden ingediend, naast het instellen van beroep. Zowel voor het instellen van beroep als het verzoeken om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
 
Naar boven