Bekendmaking gedoogplichtbeschikkingen tijdelijke werkterreinen dijkverbetering Veiligheid Zuidelijke Randmeren en Eem
Logo Utrecht
ONDERWERP
Op 21 mei 2014 is het projectplan dijkverbetering Veiligheid Zuidelijke Randmeren en Eem onherroepelijk geworden. Voor de uitvoering van de dijkverbetering is het noodzakelijk dat het waterschap tijdelijk gebruik kan maken van werkterreinen. Deze werkterreinen zijn op sommige locaties van de dijkverbetering gelegen op particulier eigendom. Het waterschap heeft op grond van artikel 5.24 Waterwet beschikkingen genomen tot het opleggen van een gedoogplicht in die gevallen waarin geen overeenstemming is bereikt met de rechthebbenden.
PROCEDURE
Gedeputeerde Staten van Utrecht zijn op grond van de artikelen 5.8 en 5.12 van de Waterwet belast met de gecoördineerde voorbereiding, waaronder gelijktijdige bekendmaking van besluiten die nodig zijn ter uitvoering van het projectplan dijkverbetering Veiligheid Zuidelijke Randmeren en Eem. Deze gedoogplichtbeschikkingen worden voorbereid met toepassing van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en de projectprocedure van hoofdstuk 5, paragraaf 2 van de Waterwet. Daarnaast is de Crisis-en herstelwet van toepassing.
De ontwerp-gedoogplichtbeschikkingen met onderliggende stukken hebben ter inzage gelegen van 8 januari 2015 tot en met 19 februari 2015. Er zijn gedurende de inzageperiode drie zienswijzen ingebracht. Deze zienswijzen hebben geleid tot een wijziging van de desbetreffende gedoogplichtbeschikkingen.
INZAGE
De gedoogplichtbeschikkingen met onderliggende stukken liggen van 27 maart 2015 tot en met 7 mei 2015 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij:
  • de provincie Utrecht, in het provinciehuis, Archimedeslaan 6, Utrecht (melden bij de receptie);
  • Waterschap Vallei en Veluwe, Steenbokstraat 10, Apeldoorn;
  • de gemeente Amersfoort, in de Informatiewinkel, Stadhuisplein 1, Amersfoort;
  • de gemeente Bunschoten, afdeling Communicatie, Stadsspui 1, Bunschoten-Spakenburg;
  • de gemeente Baarn, afdeling Communicatie, Stationsweg 18, Baarn;
Bovengenoemde stukken en deze bekendmaking staan ook op de website van het Waterschap Vallei en Veluwe http://www.vallei-veluwe.nl/werk-uitvoering/dijkverbetering/documenten
BEROEP
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag van terinzagelegging van 28 maart 2015 tot en met 8 mei 2015 beroep aantekenen tegen de definitieve beschikkingen wanneer:
  • -
    zij tijdens de terinzagelegging van de ontwerp-gedoogplichtbeschikkingen een zienswijze hebben ingediend;
  • -
    zij redelijkerwijs geen zienswijze hebben kunnen indienen.
Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet voldoen aan de inhoudsvereisten zoals aangegeven in artikel 6.5 van de Algemene wet bestuursrecht. Het projectplan en de onderliggende besluiten vallen onder de Crisis-en herstelwet. Ingevolge deze Wet en het Besluit uitvoering Crisis-en herstelwet dienen de beroepsgronden op straffe van niet-ontvankelijkheid, in het beroepschrift te worden opgenomen en kunnen deze na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.
Degene die beroep instelt, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen, indien sprake is van onverwijlde spoed gelet op de betrokken belangen. Als gedurende de beroepstermijn om een voorlopige voorziening is verzocht, wordt het besluit niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek tot voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.
INLICHTINGEN
procedure en inhoud gedoogplichtbeschikkingen, mevr. J. van Beest, tel. 055-5272911.
Deze bekendmaking staat ook op https://zoek.officielebekendmakingen.nl/zoeken/resultaat/
Naar boven