Logo Korendijk
Wet ruimtelijke ordening vastgesteld bestemmingsplan ‘1e herziening Buitengebied 2015’, Korendijk

Het college van burgemeester en wethouders van Korendijk maken ter voldoening van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 17 maart 2015 het bestemmingsplan “1e herziening Buitengebied 2015” heeft vastgesteld. Alleen het initiatief van de zorgboerderij aan de Oranjeweg 63 te Zuid-Beijerland is nog niet opgenomen in dit besluit. Deze ontwikkeling staat geagendeerd voor de raadsvergadering van 14 april 2015.

Het plan

Het bestemmingsplan maakt onder andere verschillende nieuwe ontwikkelingen mogelijk. Bij de vaststelling van het bestemmingsplan Buitengebied in juni 2013 heeft de raad besloten dat een “veegplan” zal worden opgesteld voor ontwikkelingen die niet passen in het bestemmingsplan, maar wel als wenselijk gezien worden. Het betreft de volgende adressen en ontwikkelingen:

  • 1. Langeweg/hoek Spuidijk Nieuw-Beijerland (3 ruimte voor ruimtewoningen)

  • 2. Oudendijk 6a Piershil (kassen)

  • 3. Koninginneweg 25-25a Zuid-Beijerland (1 ruimte voor ruimtewoning)

  • 4. Oud-Piershilseweg 3 Piershil (wijziging van agrarische doeleinden naar gemengde doeleinden)

  • 5. Westdijk 1-3 (wijziging bouwvlak) en Achterweg 7a Goudswaard (nieuw agrarisch bouwvlak)

  • 6. Ronduitweg 1 Zuid-Beijerland (wijziging van agrarische doeleinden naar bestemming wonen)

Naast deze ontwikkelingen zijn omissies in het plan hersteld en zijn enkele verleende omgevingsvergunningen (inmiddels onherroepelijk) opgenomen in het bestemmingsplan.

Inzien

Het bestemmingsplan “1e herziening Buitengebied 2015” als vervat in GML-bestand NL.IMRO.0588.BPBGA13hp0615-VG01, bestaande uit een toelichting met de daarbij behorende stukken, regels en verbeeldingen (plankaarten), ligt met ingang van 23 maart 2015 gedurende zes weken tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis, Voorstraat 31 in Piershil.

Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Een link naar deze website en het plan is te vinden op de gemeentelijke website www.korendijk.nl onder de rubriek Visie en beleid en de subrubriek Bestemmingsplannen in procedure.

Instellen van beroep

Gedurende de ter inzage termijn bestaat de mogelijkheid beroep tegen de vaststelling van het bestemmingsplan in te stellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 EA Den Haag. Deze mogelijkheid staat uitsluitend open voor:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp heeft ingediend alsmede

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de voornoemde afdeling.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is aangevraagd bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Piershil, 20 maart 2015

Naar boven