Ontwerp-bestemmingsplan 'Streekweg 289-293' in Hoogkarspel, ter inzage
Logo Drechterland
Burgemeester en wethouders van de gemeente Drechterland maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Streekweg 289-293’ voor een ieder ter inzage ligt. De zienswijzenperiode duurt zes weken, van 19 maart 2015 tot en met 30 april 2015. De bekendmaking is op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.
Appartementen
Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk een woonzorgcomplex op het perceel Streekweg 289-293 in Hoogkarspel te realiseren. In het woonzorgcomplex worden 27 appartementen gerealiseerd. Woningstichting Het Grootslag verhuurt deze aan bewoners van zorginstelling ‘Leekerweide’ die hier met begeleiding zelfstandig gaan wonen. Elk appartement is voorzien van een woon- en slaapruimte, kookgelegenheid en eigen sanitaire voorzieningen. Daarnaast is er een gezamenlijke ruimte voor activiteiten en een binnentuin. Op het perceel worden parkeerplaatsen aangelegd voor personeel en bezoekers en komt een berging voor fietsen en materialen. De verouderde woning en schuren op het perceel worden gesloopt.
Wijzigingen
Het ontwerp-bestemmingsplan is aangepast ten opzichte van het voorontwerp-bestemmingsplan. In hoofdstuk 6 is de juridische toelichting in overeenstemming gebracht met de regels van het bestemmingsplan. Daarnaast is in de regels de maximale oppervlakte aan bijgebouwen aangepast naar 250 m2. Ook zijn de overlegreacties in het plan verwerkt.
Ter inzage
Het ontwerpbestemmingsplan kunt u digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is NL.IMRO.0498.BPStreekweg289293-on01. U kunt het plan ook inzien tijdens openingstijden in het gemeentehuis Hoogkarspel, bij het omgevingsloket. 
Zienswijze indienen
Van 19 maart 2015 tot en met 30 april 2015 heeft een ieder de mogelijkheid schriftelijk of mondeling een zienswijze in te dienen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van Drechterland, postbus 9, 1616 ZG Hoogkarspel. Het indienen van zienswijzen via e-mail is niet mogelijk. Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge zienswijzen geldt, dat gemotiveerd moet worden aangeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft.
 
Naar boven