Logo Peel en Maas
Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitsplan Hoek Maasstraat-Pastoor Geenenstraat Baarlo en ontwerpbesluit hogere grenswaarden, Peel en Maas

Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 83 tweede lid en artikel 110 c Wet Geluidhinder, het ontwerp bestemmingsplan en ontwerp beeldkwaliteitsplan Hoek Maasstraat-Pastoor Geenenstraat Baarlo voor de realisatie van 18 grondgebonden woningen en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden ter inzage ligt.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied. Het plangebied van het bestemmingsplan ligt op de hoek van de Maasstraat en de Pastoor Geenenstraat in Baarlo (ook wel Het Hof genaamd). De ontwikkeling voorziet in de realisatie van 18 grondgebonden levensloopbestendige woningen. Deze ontwikkeling is in strijd met het geldende bestemmingsplan omdat op een gedeelte van het plangebied uitsluitend gestapelde woningen zijn toegestaan en de bouwgrenzen op een paar plekken worden overschreden. Medewerking kan worden verleend door middel van een bestemmingsplanprocedure.

Het beeldkwaliteitsplan bestaat uit een beschrijving van de sfeer, referentiebeelden en toetsingscriteria van het bouwplan. Het gaat daarbij onder meer om massa en positionering van de bebouwing, materiaal- en kleurgebruik en vormgeving van de openbare ruimte. Met dit beeldkwaliteitsplan wordt de voorgestane ruimtelijke kwaliteit van dit gebied gewaarborgd.

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Binnen het plangebied van bovengenoemd bestemmingsplan wordt de bouw van woningen aan de Maastraat mogelijk gemaakt, waarbij de geluidsbelasting boven de voorkeurswaarde van 48 dB zal uitkomen. Derhalve zijn burgemeester en wethouders voornemens om met toepassing van artikel 110c Wet geluidhinder een hogere grenswaarde vast te stellen.

Termijn van inzage

Het ontwerpbestemmingsplan, ontwerpbeeldkwaliteitsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde liggen ter inzage van 19 maart tot en met 29 april 2015.

Inzien bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan, ontwerpbeeldkwaliteitsplan, het ontwerpbesluit hogere grenswaarden en de onderliggende stukken zijn als volgt raadpleegbaar:

  • Digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer van het ontwerp bestemmingsplan is NL.IMRO.1894.BPL0116-ON01

  • Digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.peelenmaas.nl → Inwoners → Actueel → Bekendmakingen;

  • Een papieren versie van het bestemmingsplan, beeldkwaliteitsplan en besluit hogere waarden ligt in het gemeentehuis, bij de publieksbalie ter inzage.

Indienen zienswijzen

Tijdens de eerder genoemde termijn kan iedereen een schriftelijke zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Peel en Maas, postbus 7088, 5980 AB Panningen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze maakt u een afspraak met de behandelend ambtenaar, dhr. L.A. Silva.Belanghebbenden kunnen een zienswijze indienen tegen het ontwerpbesluit Hogere Grenswaarden bij het College van burgemeester en wethouders (zelfde adres).

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact met dhr. L.A. Silva of een van de andere medewerkers van Team Omgevingsontwikkeling via telefoonnummer 077 306 66 66.

Panningen, 18 maart 2015

Naar boven