Logo Amsterdam - Nieuw-West
Gewijzigde vaststelling uitwerkingsplan Dunantbuurt en besluit om geen exploitatieplan vast te stellen, Amsterdam - Nieuw-West

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 10 maart 2015 het uitwerkingsplan Dunantbuurt gewijzigd vastgesteld en besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Uitwerkingsplan

Het plangebied van het uitwerkingsplan Dunantbuurt is gelegen in de Delflandplein-Staalmanpleinbuurt, stadsdeel Nieuw-West. Het plangebied ligt binnen de gronden met bestemming ‘Woongebied – Uit te werken – 1’ van het bestemmingsplan “Delflandplein/Staalmanpleinbuurt, 1e herziening – Hoefijzer deel 1’, waarvoor een uitwerkingsplicht geldt. Het uitwerkingsplan schept de planologische kaders voor de bouw van maximaal 240 grondgebonden woningen en appartementen. Het plangebied wordt als volgt begrensd: In het noorden: Henri Dunantstraat; in het oosten: Ottho Heldringstraat; in het zuiden: Aletta Jacobslaan; in het westen: Johan Huizingalaan.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpuitwerkingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, zijn een vergroting van de bestemming ‘Groen’ op de verbeelding, zodat deze aansluit bij de toekomstige plantsoenen.

Terinzagelegging

Het uitwerkingsplan Dunantbuurt met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van donderdag 19 maart tot en met woensdag 29 april 2015 ter inzage op:

  • Het stadsdeel Nieuw-West, Osdorpplein 1000, Amsterdam. Bel voor openingstijden, 14 020 of kijk op www.nieuwwest.amsterdam.nl.

Het uitwerkingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.F1403BPSTD-VG01.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan met ingang van 19 maart 2015 gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest.

Een beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Crisis en herstelwet

Het betreft een project waarop afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Dit brengt met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen, en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Verder verloopt de behandeling van het beroep versneld.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingssplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit/treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 18 maart 2015

burgemeester en wethouders, A.H.P. van Gils secretaris

E.E. van der Laan burgemeester

Naar boven