Structuurvisie Duiven 2015
Logo Duiven
A ctualisatie van de Structuurvisie ( 2009 )
De huidige structuurvisie van de gemeente Duiven is opgesteld in 2009. Vanwege diverse - soms ingrijpende - ontwikkelingen en veranderingen in de afgelopen jaren, is het nodig om de structuurvisie uit 2009 te actualiseren. U kunt dan denken aan de doortrekking van de A15 of de veranderde woonbehoefte van mensen. Ook wettelijk is de gemeente verplicht over een actuele Structuurvisie te beschikken.
In 2009 hebben verschillende inwoners, externe partijen, dorps- en wijkraden en andere overheden actief en constructief meegedacht over de opzet en de inhoud van een nieuwe Structuurvisie.
De gemeente Duiven wil daarom ook nu inwoners, dorps- en wijkraden en andere geïnteresseerden de gelegenheid bieden om op deze actualisatie te reageren. Hoe u kunt reageren en meedenken, leest u verderop in dit artikel.
Wat is een structuurvisie?
In de Structuurvisie worden voor de komende jaren de belangrijkste zaken beschreven, die met de inrichting van ons grondgebied te maken hebben. Het geeft geen gedetailleerde beschrijving, maar het beschrijft op hoofdlijnen waar ontwikkelingen kunnen plaats vinden. Zo staat er bijvoorbeeld beschreven wat natuurgebied moet blijven, waar bedrijven zich mogen vestigen en wat bebouwd mag worden. Het geeft richting en samenhang aan de verschillende (beleids-)thema’s, zoals buitengebied, erfgoed, milieu en duurzaamheid, verkeer, wonen, zorg en ruimtelijke ordening en andere thema’s.
Levend document
De geactualiseerde structuurvisie heeft een andere indeling. Het is de bedoeling dat het een soort ‘levend’ document wordt. Dat wil zeggen dat de gemeente vrij eenvoudig een hoofdstuk of thema kan wijzigen of aanvullen, al naar gelang de actualiteit. Bijvoorbeeld: op dit moment wordt regionaal gewerkt aan een woonvisie. Deze is nog niet helemaal klaar. Op het moment dat die is vastgesteld, kan die eenvoudig aan de nieuwe structuurvisie worden toegevoegd.
Inzien
De ontwerp-Structuurvisie Duiven 2015 met bijbehorende stukken ligt met ingang van 19 maart tot en met 29 april 2015 voor iedereen ter inzage bij het Loket omgevingsvergunning, Koning Willem-Alexanderplein 1 te Duiven. Dit loket is van maandag tot en met vrijdag op afspraak geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur. Voor inzage van de stukken kunt u een afspraak maken via de afsprakenmodule op de gemeentelijke website www.duiven.nl.
Schriftelijk reageren
Mocht u schriftelijk willen reageren op de ontwerp-Structuurvisie Duiven dan kan dit. De reactietermijn loopt van 19 maart tot en met 29 april 2015.
U kunt uw reactie richten aan:
Gemeenteraad van Duiven
Postbus 6
6920 AA Duiven
Meedenken?
Wilt u weten wat er in de geactualiseerde structuurvisie staat? Kom dan op dinsdag 7 april om 19.30 uur naar de inloopbijeenkomst in de hal van het gemeentehuis. Daar wordt per thema inzichtelijk gemaakt wat wijzigt of nieuw is. We gaan daar graag met u over in gesprek.
U kunt de geactualiseerd structuurvisie ook op onze website lezen. Kijk op www.duiven.nl. U kunt daar ook digitaal uw mening/reactie achterlaten.
Vragen?
Neemt u dan gerust contact op met de projectleider, Nico Schoenmakers. Hij is bereikbaar via (0316) 279 382 en staat u graag te woord. Zijn e-mailadres is n.schoenmakers@duiven.nl
Naar boven