Logo Assen
Vastgesteld bestemmingsplan Marsdijk, Assen

Inleiding

Burgemeester en wethouders van de gemeente Assen maken ingevolge artikel 3.38 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 4 december 2014 het bestemmingsplan “Marsdijk” met bijbehorend identificatienummer “NL.IMRO.0106.07BP20101300-C001" (ex artikel 3.8 lid 1 van de Wro), met bijbehorende stukken gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud en begrenzing

Onderhavig bestemmingsplan is consoliderend van aard en is in beginsel gericht is op het regelen van de bestaande functies in het plangebied. Dit betekent dat de bestaande situatie, zoals die bij het opstellen van het bestemmingsplan bekend was, is vastgelegd. Daarnaast is in het bestemmingsplan rekening gehouden met een aantal ontwikkellocaties. Voor deze locaties zijn ontwikkelingen binnen kaders en middels een procedure ex artikel 3.6, eerste lid, Wro (wijzigingsbevoegdheid) mogelijk.

Het gebied omvat meerdere bestemmingsplannen en uitwerkingsplannen voor de wijk Marsdijk. Deze plannen zijn verouderd en voldoen niet meer aan de huidige eisen die aan een bestemmingsplan worden gesteld. Daarnaast zorgen de hoeveelheid aan geldende bestemmingsplannen en uitwerkingsplannen voor een onoverzichtelijk geheel wat de plantoetsing van initiatieven niet ten goede komt. Het opstellen van één regeling voor het gehele plangebied Marsdijk zorgt voor een overzichtelijk instrument om plannen ruimtelijk te toetsen. Het plangebied is gesitueerd ten noordoosten van het stadscentrum en ten noorden van het industrieterrein ‘De Borgstee’. Het gebied wordt begrensd door het Noord-Willemskanaal in het noorden, het Havenkanaal in het oosten, het fietspad Marsdijk in het zuiden en de weg Peelo in het westen. Met het voorliggende bestemmingsplan wordt voorzien in een nieuwe passende juridische/ planologische regeling voor onderhavig gebied.

Reacties ontwerpbestemmingsplan.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft op basis van artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn zienswijzen ontvangen. Tevens zijn er enkele omissies in het plan geconstateerd. De ingebrachte zienswijzen en de ambtshalve aanpassingen hebben aanleiding gegeven het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen.

Het complete overzicht met alle wijzigingen en de gemeentelijke reactie op de ingebrachte zienswijzen zijn opgenomen in de 'Nota van beantwoording zienswijzen’ welke als bijlage bij de toelichting bij onderhavig bestemmingsplan is opgenomen. In deze Nota is ook aangegeven waar de wijzigingen in de regels, de verbeelding of de toelichting zijn verwerkt.

Bekendmaking en inwerkingtreding

De bekendmaking van het vaststellingsbesluit vindt plaats door middel van een kennisgeving in het gemeentelijke huis-aan-huisblad en de Staatscourant.

Waar kunt u het bestemmingsplan en bijbehorende stukken inzien?

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen vanaf

15 januari gedurende zes weken, ter inzage bij de balie Bouwen, wonen en ondernemen in het stadhuis, Noordersingel 33. U kunt het ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Vanaf de eerstvolgende dag na de dag van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door:

  • diegenen die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen of niet tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven