Logo Noord-Holland
Reparatie Inpassingsplan N244, Noord-Holland

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland maken hierbij bekend dat Provinciale Staten van Noord-Holland op 2 maart 2015 met toepassing van artikel 3.26 van de Wet ruimtelijke ordening het Reparatie Inpassingsplan N244 hebben vastgesteld.

Provinciale Staten hebben, omdat de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State bij uitspraak van 12 november 2014 een klein gedeelte van het Inpassingsplan N244, hebben vernietigd een nieuw planologisch besluit genomen over de locaties van de beoogde P&R -voorziening, de horeca voorziening en verkooppunt motorbrandstoffen met LPG. Met het besluit wordt tevens de bevoegdheid hersteld van de gemeenten Beemster, Edam-Volendam, Purmerend en Zeevang tot het vaststellen van bestemmingen en verlenen van vergunningen binnen de grenzen van het Provinciaal Inpassingsplan. Het besluit is beschreven in hoofdstukken 4 en 5 van de Toelichting Reparatie Inpassingsplan N244. Het Inpassingsplan N244 blijft voor het overige ongewijzigd van kracht.

Terinzagelegging vaststellingsbesluit Inpassingsplan N244

Het vaststellingsbesluit Reparatie Inpassingsplan N244 met bijbehorende stukken liggen voor een ieder ter inzage vanaf 23 maart 2015 voor een periode van zes weken bij de provincie Noord-Holland, projectbureau N244, Polderweg 119, 1446AA Purmerend (voormalige Noordweg). Inzien van de stukken kan uitsluitend na een telefonisch gemaakte afspraak met mevr. D. de Wit, via tel: 023 – 514 3708. Daarnaast is inzage mogelijk bij de gemeentehuizen van Beemster, Zeevang, Purmerend en in Edam-Volendam bij het loket afdeling VROM te Volendam, in de Bibliotheken Meerwijk Edam, Volendam en Centrale bibliotheek Purmerend en in het Wijksteunpunt Jaap van Praag Purmerend.

Vanaf 23 maart 2015 zijn de besluiten en de bijbehorende stukken tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.noord-holland.nl/actueel/bekendmakingen

Beroep instellen

Gedurende de inzagetermijn van zes weken na bekendmaking kan tegen het besluit tot vaststelling van het Reparatie Inpassingsplan N244 beroep worden ingesteld.

Adressering beroepschriften

Beroepschriften tegen het besluit tot vaststelling van het Reparatie Inpassingsplan N244 dienen te worden gericht aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag

Meer informatie hierover staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl

Voorlopige voorziening

Indien -gelet op de betrokken belangen onverwijlde spoed dat vereist- kunnen belanghebbenden die beroep hebben ingesteld aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Verzoekschriften dienen te worden gericht aan: Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening wordt ingediend treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het Reparatie Inpassingsplan N244 zijn de afdelingen 2 en 3 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Voor de beroepsprocedure betekent dit onder andere dat het voor appellanten niet mogelijk is een pro forma beroepschrift in te dienen. Appellanten zijn gehouden om binnen de beroepstermijn de gronden van hun beroep in te dienen.

Nadere informatie

Voor nadere informatie over het project of de procedure kunt u tijdens werkdagen bellen met de heer J. van Liebergen van de Provincie Noord-Holland, via het algemene telefoonnummer: 0800-0200 600 of per email via infoN244@noord-holland.nl.

Naar boven