Voorontwerp-bestemmingsplanTerpstraat 9, Groessen
Logo Duiven
Burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven maken bekend dat ter inzage ligt het voorontwerp-bestemmingsplan Terpstraat 9, Groessen.
Het bestemmingsplan Terpstraat 9, Groessen maakt functieverandering naar wonen mogelijk. Op de voormalige agrarische bedrijfslocatie worden de bedrijfsgebouwen gesloopt. Hiervoor in de plaats worden één woongebouw (met twee wooneenheden) en een vrijstaande woning teruggebouwd. De voormalige bedrijfswoning blijft staan.
Het college heeft op 8 januari 2015 een exploitatieovereenkomst voor de locatie Terpstraat 9 te Groessen afgesloten met de heer H.J.B. Derksen. Dit betreft een overeenkomst over grondexploitatie als bedoeld in de Wro. De overeenkomst heeft betrekking op de ontwikkeling en realisatie van woningbouw, zoals hierboven beschreven, op de percelen kadastraal bekend gemeente Duiven, sectie H, nummers 1685 en 1684. Om dit mogelijk te maken, verleent de gemeente medewerking aan een bestemmingsplanherziening. In de overeenkomst is ook het kostenverhaal van gemeentewege over deze ontwikkeling en realisatie geregeld.
Inzien
Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken en de zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst liggen met ingang van 12 maart  2015 tot en met 22 april 2015 voor iedereen ter inzage bij het Loket Omgevingsvergunning, Koning Willem-Alexanderplein 1 te Duiven. Dit loket is van maandag tot en met vrijdag op afspraak geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur. U kunt een afspraak maken via omgevingsvergunning@duiven.nl. Daarnaast is het bestemmingsplan te lezen op de gemeentelijke website,
Inspraakreactie
Gedurende de genoemde periode kan iedereen schriftelijk een inspraakreactie indienen gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Duiven, Postbus 6, 6920 AA Duiven. Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie kunt u telefonisch een afspraak maken met de behandelend ambtenaar.
Vervolg
Het college geeft op alle reacties uit de inspraak een schriftelijk antwoord. Reacties kunnen de inhoud van het bestemmingsplan mogelijk wijzigen. Daarna wordt het bestemmingsplan als ontwerp ter inzage gelegd. Belanghebbenden kunnen dan opnieuw reageren. Vervolgens neemt de gemeenteraad een besluit over het al dan niet (gewijzigd) vaststellen van het bestemmingsplan Terpstraat 9, Groessen.
Meer i nformatie
Voor meer informatie over het voorontwerp bestemmingsplan Terpstraat 9, Groessen kijkt u op Voor vragen over deze publicatie of inzage van de stukken buiten openingstijden kunt u telefonisch een afspraak maken met Yvette Visser. Zij is bereikbaar via (0316) 27 92 17.
Naar boven