Logo Zeevang
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Beets 47’ en verlening omgevingsvergunning, Zeevang

Het college van burgemeester en wethouders van Zeevang maken op grond van artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan ‘Beets 47”op 17 februari 2015 gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad.

Tevens wordt bekend gemaakt dat de omgevingsvergunning voor de bouw van 4 woningen op de betreffende locatie Beets 47 op 5 maart 2015 door het college van burgemeester en wethouders is verleend.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan voor de locatie Beets 47 te Beets voorziet in de bouw van 4 nieuwe kleine starterswoningen op die locatie. Voor de bouw van die woningen is op 23 oktober 2014 tevens een omgevingsvergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) aangevraagd.

Het bestemmingsplan Beets 47 en de omgevingsvergunning zijn op grond van het raadsbesluit van 22 april 2014 met toepassing van paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening gecoördineerd. Vanwege die coördinatie worden de hieronder vermelde besluiten gelijktijdig voor beroep ter inzage gelegd.

Een exploitatieplan is niet noodzakelijk, nu kostenverhaal anderszins verzekerd is.

Wijzigingen

Naar aanleiding van een zienswijze van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is het ontwerpbestemmingsplan “Beets 47” aangepast ten aanzien de situering van de woningen. Op verzoek van de ontwikkelaar zijn tevens de tussen de woningen geprojecteerde bergingen vergroot.

De ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan aangebrachte wijzigingen betreffen

  • De plantoelichting. Daarin is onder paragraaf 4.6 “waterhuishouding” onder “waterkeringen” de tekst aangepast, waarbij de waterhuishoudkundige aspecten van het plan zoals gelegen binnen de zone van regionale waterkering worden toegelicht.

  • de planverbeelding. Deze is gewijzigd wat betreft de situering van het bouwvlak van de woningen alsmede wat betreft de vergroting van de bergingen.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken en de omgevingsvergunning liggen met ingang van 11 maart 2015 gedurende 6 weken, d.i. t/m 22 april 2015 ter inzage in de hal van het gemeentehuis, Raadhuisstraat 24 te Oosthuizen. Zij kunnen worden ingezien gedurende openingstijden (maandag t/m vrijdag van 9.00 – 12.00 uur en op woensdag van 16.00 – 19.00 uur) en daarbuiten op afspraak.

Het vastgestelde bestemmingsplan is ook digitaal in te zien via de website van de gemeente (www.zeevang.nl onder ‘Actueel, bestemmingsplannen’) en op www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatie NL.IMRO.0478.BP2014Beets47-VA01 ’).

De verleende omgevingsvergunning is uitsluitende te raadplegen via de gemeentelijke website www.zeevang.nl

Beroep

Op grond van de artikelen 3.30 en 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden de verschillende besluiten als één besluit voor beroep aangemerkt.

Tegen de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Beets 47’ en de verleende omgevingsvergunning kan beroep worden ingesteld tijdens de termijn van terinzagelegging vanaf 11 maart tot e met 22 april 2015 bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • – belanghebbenden die een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend;

  • – belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdens de ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze in te dienen;

  • – belanghebbenden die bezwaar hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht;

Een beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De indiener van een beroepschrift kan – als onverwijlde spoed dat gelet op betrokken belangen vereist – een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel aan het instellen van beroep als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Inwerkingtreding

Ingevolge artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Oosthuizen, 10 maart 2015

Het college van burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven