Logo Peel en Maas
Ontwerpbestemmingsplan Kern Meijel, Peel en Maas

Burgemeester en wethouders van Peel en Maas hebben op 2 maart 2015 ingestemd hebben met het Ontwerpbestemmingsplan Kern Meijel.

In de 11 kernen van de gemeente Peel en Maas waren voorheen circa 54 bestemmingsplannen van kracht die veelal ouder waren dan 10 jaar. Deze plannen waren divers van opzet en niet digitaal te bekijken. De nieuwe Wet ruimtelijke ordening verplicht gemeenten bestemmingsplannen ouder dan 10 jaar te actualiseren. Geldende rechten en mogelijkheden worden overgenomen en aangevuld met nieuwe aanpassingen indien landelijke wet- en regelgeving dit toelaat, of verplicht stelt.

Het nieuwe ontwerpbestemmingsplan vervangt zes bestemmingsplannen. Meijel heeft dan net als alle andere kernen in Peel en Maas één bestemmingsplan voor de kern.

De volgende bestemmingsplannen vervallen:

  • Kern Meijel (2005);

  • Startebos (2005);

  • Startebos fase II (2008);

  • Reparatieherziening Kern Meijel (2009);

  • Dorpsstraat 9-11 Meijel (2011);

  • Bouw 8 woningen Molenstraat 72 Meijel (2011).

Wilt u het bestemmingsplan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan en de onderliggende stukken liggen ter inzage van donderdag 12 maart 2015 tot en met woensdag 22 april 2015.

  • Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl; het IDN-nummer van het ontwerp bestemmingsplan is: NL.IMRO.1894.BPL0115;

  • Een papieren versie van het bestemmingsplan ligt in het gemeentehuis, bij de publieksbalie, tijdens openingstijden ter inzage.

Inloopavond kern Meijel

Op woensdag 25 maart is iedereen van harte welkom op de inloopavond in d’n Binger. Op deze avond kunt u het ontwerpbestemmingsplan bekijken en vragen stellen. Onze medewerkers proberen zoveel mogelijk de vragen meteen te beantwoorden.

Graag tot ziens op 25 maart, van 18.30 tot 20.30 in D’n Binger

Een zienswijze indienen

In de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt kan iedereen een schriftelijke zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Peel en Maas, postbus 7088, 5980 AB Panningen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze maakt u een afspraak met Paul Cuppen, (077) 306 66 66

Hoe ziet de verdere procedure eruit?

De gemeente behandelt de zienswijze en bekijkt of deze aanleiding geeft tot het aanpassen van de toelichting, de verbeelding en/of regels van het bestemmingsplan. Na behandeling van de zienswijzen wordt het bestemmingsplan vervolgens door de gemeenteraad vastgesteld.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met Paul Cuppen of een collega van het Team Omgevingsontwikkeling via(077) 306 66 66.

Naar boven