Logo Reimerswaal
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied, 2e herziening’, Reimerswaal

Algemeen

Op grond van artikel 3.8, lid 4, van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat de gemeenteraad van Reimerswaal op 3 maart 2015 het bestemmingsplan “Buitengebied, 2e herziening”, met planidentificatienummer NL.IMRO.0703.BGRWBP2H-va01 gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan omvat het planologisch-juridisch mogelijk maken van diverse particuliere initiatieven en het op onderdelen optimaliseren van de verbeelding en de regels. Op de volgende adressen worden er wijzigingen doorgevoerd: Reeweg 2A en 19 in Hansweert, Breedsendijk 1 in Yerseke, Middenweg 14 in Waarde, Zandweg 3A en 4A in Kruiningen, Koksedijk/Olzendedijk en de 2e Tholseindeweg 3 in Yerseke. Voor de inhoudelijke wijzigingen verwijzen wij u naar de ter inzage liggende stukken.

Het vastgestelde bestemmingsplan bevat de volgende wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan:

Verbeelding

  • Het aantal woningen op het perceel Oude Rijksweg 74 in Rilland wordt, conform het vorige bestemmingsplan, teruggebracht naar 0 woningen.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt van donderdag 12 maart 2015 tot en met woensdag 22 april 2015 (inclusief onderliggende stukken) voor iedereen ter inzage bij de balie in het gemeentehuis aan het Oude Plein 1 in Kruiningen. Het plan is ook te raadplegen op de website van de gemeente Reimerswaal, www.reimerswaal.nl. U kiest aan de rechterzijde onder ‘Snel naar’ voor ‘Bestemmings- en ruimtelijke plannen’. Vervolgens vindt u de stukken door op de plannen van Buitengebied te klikken.

Rechtsmiddelen en inwerkingtreding

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan, kan gedurende de termijn van terinzagelegging tegen het vaststellingsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ´s-Gravenhage. Voorts kan een belanghebbende gedurende genoemde termijn beroep instellen tegen de door de raad bij vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van genoemde Afdeling.

Het besluit en daarmee het bestemmingsplan treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van genoemde Afdeling wordt ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Contactpersoon

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Van Belzen of de heer Driesprong van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zij zijn bereikbaar via ons centrale telefoonnummer 14 0113.

Kruiningen, 11 maart 2015

namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal J. Gideonse Hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling

Naar boven